ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με περίπου €5000 αυτή η εταιρεία αλλάζει το καστανό χρώμα των ματιών σου σε γαλάζιο



Στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, γεννιόμαστε και πεθαίνουμε με ένα χρώμα ματιών.Τώρα όμως, και για πρώτη φορά στην ιστορία, η επιστήμη βρήκε τον τρόπο για να το αλλάξει αυτό, και δεν αναφερόμαστε σε φακούς επαφής ή σε κάποια εξειδικευμένη τεχνική τατουάζ.
Η εταιρεία Strome Medical, που έχει την βάση της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανέπτυξε μία τεχνική που χρησιμοποιεί λέϊζερ για να αλλάξει το χρώμα των ματιών, μόνιμα. Δεν είναι η μοναδική εταιρεία που έχει απασχολήσει τον Τύπο με το συγκεκριμένο εγχείρημα, ωστόσο η τεχνική της Strome βελτιστοποιήθηκε, και είναι έτοιμη να πάρει το πράσινο φως στις ΗΠΑ από τις αρμόδιες αρχές.
Εξαιτίας της φύσης της επέμβασης, η Strome Medical μπορεί μόνο να αλλάξει τα καφέ ή καστανού χρώματος μάτια σε μπλε ή γαλάζιου χρώματος (και όχι το αντίστροφο). Η επέμβαση είναι ιδιαίτερα απλή, και δεν απαιτεί περισσότερο από μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα.

Πως λειτουργεί; Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Stroma Medical, Δρ. Gregg Homer, “η βασική αρχή είναι ότι κάτω από κάθε καστανό μάτι, υπάρχει ένα γαλάζιο μάτι. Η μόνη διαφορά μεταξύ ενός καστανού ή καφέ ματιού και ενός γαλάζιου ή μπλε είναι αυτή η λεπτή στρώση χρωστικής στην επιφάνεια. Το χρώμα της ίριδας ο εξαρτάται από την ποσότητα της μελανίνης που περιέχει. Μάτια με υψηλή συγκέντρωση μελανίνης εμφανίζονται σκούρα καφέ ή μαύρα. Μέτρια συγκέντρωση μελανίνης κάνει τα μάτια να φαίνονται καστάνά ή πράσινα, ενώ μάτια με χαμηλή συγκέντρωση έχουν μπλε ή γαλάζια απόχρωση, λόγω της σκέδασης του φωτός στο στρώμα της ίριδας.
Αν αφαιρεθεί η χρωστική (μελανίνη), τότε το φως μπορεί να εισέλθει στο στρώμα της ίριδας –οι λεπτές ίνες που μοιάζουν με ακτίνες τροχού ποδηλάτου σε ένα ανοιχτόχρωμο μάτι – και όταν σκεδάζεται, τότε αντανακλά πίσω μόνο τα μικρότερα μήκη κύματος, το μπλε στο χρωματικό φάσμα.

Η επέμβαση κρατάει μόλις 20 δευτερόλεπτα, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι ορατά μετά από αρκετές εβδομάδες και αφότου το σώμα θα έχει τον απαραίτητο χρόνο για να απομακρύνει την νεκρή στρώση χρωστικής. Μετά από αυτό το διάστημα, τα μάτια θα έχουν μπλε χρώμα για το υπόλοιπο της ζωής του ατόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια