ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MSI X99S Gaming 9 AC Hands-On




To Χ99 chipset (LGA 2011-3 socket) της Intel βρίσκεται στην αγορά για αρκετούς μήνες τώρα, μιας και παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2014 και αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εταιρίας όπως και της αγοράς.
Υποστηρίζει επεξεργαστές Haswell-E και μνήμη DDR4, οπότε η μετάβαση σε μια μητρική X99 κοστίζει αρκετά παραπάνω με αποτέλεσμα να είναι αρκετοί οι χρήστες που προτιμούν τις λύσεις με Z97 (LGA 1150 socket), όπου έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τις μνήμες DDR3 που ήδη διαθέτουν και να μην επενδύσουν στις ακόμη ακριβές DDR4. Άλλωστε η ταχύτητα της RAM δεν αποτελεί σημαντικό λόγο αναβάθμισης, τουλάχιστον για το μεγαλύτερο εύρος χρήσεων συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των παιχνιδιών.

Συνοπτικά το X99 υποστηρίζει μέχρι 40 λωρίδες κυκλοφορίας δεδομένων (lanes) για τις θύρες PCIe, τέσσερα κανάλια για DDR4 μνήμες, δέκα SATA ΙΙΙ (6 Gbps) και έξι USB 3.0 θύρες ενώ τέλος παρέχει και υποστήριξη Thunderbolt μέσω του επεξεργαστή. Περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για PCIe λύσεις αποθήκευσης δεδομένων (SATA Express και Μ.2).

Δεν υπάρχουν σχόλια