ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωτοποριακές τεχνολογίες στο Mercedes-Benz F 015 concept

mercedes-benz-f015-2
Το Mercedes-Benz F 015 concept δεν είναι ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα το οποίο μελετά πώς αλληλεπιδρά ο άνθρωπος με τη νέα τεχνολογία αυτή.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα όχημα με την ικανότητα να κινείται μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, αλλά το ενδιαφέρον στην περίπτωση του F 015 Concept είναι πως ο υπολογιστής έχει τον πλήρη έλεγχο και ο άνθρωπος δεν κάθεται σε μία θέση που να θυμίζει εκείνη ενός οδηγού.
Το όχημα στην φάση αυτή κινείται σε προκαθορισμένες διαδρομές, αλλά σύντομα όλοι οι αισθητήρες του θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να κινείται σε πραγματικές συνθήκες.
Mercedes-Benz-F-015-1
Ο κάτοχός του μπορεί να το καλέσει να έρθει μόνο του από το σημείο στάθμευσης και να τον παραλάβει. Έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τους πεζούς και να τους προτρέπει να προχωρήσουν προτού ξεκινήσει και πάλι να κινείται.
Στο εσωτερικό του μπορούν να βρουν τη θέση τους τέσσερις ενήλικες, ενώ υπάρχουν σε όλες τις πόρτες του οθόνες αφής ποικίλης πληροφόρησης. Μετά την εκκίνηση του οχήματος, ο οδηγός μπορεί να στρέψει το κάθισμά του προς τους επιβάτες που κάθονται στην δεύτερη σειρά και να αφήσει το όχημα της Mercedes-Benz να αναλάβει την οδήγηση.
Ο βασικός σκοπός εξέλιξης του Mercedes-Benz F 015 concept είναι να μας δώσει μία εικόνα για το πώς θα συμπεριφερόμαστε μέσα σε ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα, καθώς και το πώς θα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο που δημιουργεί η αυτόνομη κίνηση ενός οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια