ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ Citizenfour με τον Edward Snowden




Το ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τον τρόπο που ο Edward Snowden αποκάλυψε σε ολόκληρο τον κόσμο το πρόγραμμα παρακολούθησης δεδομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA, National Security Agency) που σκηνοθέτησε η Laura Poitras κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο της αμερικάνικης ακαδημίας του κινηματογράφου.
Το Citizenfour, είναι το πιο πρόσφατο ντοκιμαντέρ της Laura Poitras, που έχει υπογράψει παλαιότερα και τα My Country, My Country και The Oath, και αυτό που της χάρισε το πολυπόθητο Oscar.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα PRISM, δεν είναι άλλος από τον Edward Snowden, ο οποίος δήλωσε για την τιμητική διάκριση: "Όταν η Laura Poitras με ρώτησε αν θα μπορούσε να κινηματογραφήσει τις συναντήσεις μας, ήμουν εξαιρετικά απρόθυμος. Είμαι ευγνώμων που τελικά της επέτρεψα να με πείσει. Το αποτέλεσμα είναι μια γενναία και λαμπρή ταινία που αξίζει την τιμή και την αναγνώριση που έλαβε. Ελπίδα μου είναι αυτό το βραβείο θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να δουν την ταινία και να εμπνευστούν από το μήνυμα του ότι οι απλοί πολίτες, όταν συνεργάζονται, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο".

Το ντοκιμαντέρ, θα αποτελέσει και ένα από τα θέματα της επερχόμενης ταινίας που ετοιμάζει ο Oliver Stone, και θα ονομάζεται Snowden. Επιβεβαιώθηκε ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει ο Joseph Gordon-Levitt που θα υποδυθεί τον Edward Snowden, ενώ ρόλους έχουν επίσης αναλάβει οι Shailene Woodley (θα υποδυθεί την μνηστή του Snowden), Scott Eastwood, Nicolas Cage, Timothy Olyphant, Zachary Quinto ενώ την Laura Poitras θα υποδυθεί η Melissa Leo. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους μέσα στην χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια