ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft θα στηριχτεί στην τεχνολογία p2p για τις ενημερώσεις των Windows 10



Με την επόμενη δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 να πλησιάζει, η Microsoft αναμένεται να προχωρήσει σε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο διαθέτει ενημερώσεις για το νέο της λειτουργικό σύστημα.
Εξετάζοντας την τελευταία έκδοση που διέρρευσε, μαθαίνουμε ότι η Microsoft θα δίνει τη δυνατότητα "κατεβάσματος" των ενημερώσεων αλλά και των εφαρμογών του νέου της λειτουργικού συστήματος μέσω της τεχνολογίας p2p προκειμένου αυτά να κατέβουν στον υπολογιστή σας πιο γρήγορα, αποσυμφορίζοντας έτσι το δίκτυο της εταιρείας.

Όπως μπορούμε να δούμε και στην εικόνα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να λαμβάνει τις ενημερώσεις μέσα από ένα συνδυασμό υπολογιστών που βρίσκονται σε τοπικό δίκτυο, άλλους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Internet και κατεβάζουν και αυτοί την ενημέρωση καθώς και τους servers της υπηρεσίας Windows Update.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αφού η Microsoft είχε προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας Pando Networks το 2013 η οποία βρίσκεται πίσω από μια P2P τεχνολογία διαμοιρασμού αρχείων , η οποία έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του BitTorrent. Δεν είναι σίγουρο αν στη συγκεκριμένη περίπτωση η Microsoft χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνογνωσία αν και κάτι τέτοιο θεωρείται το πιθανότερο παράλληλα με την υιοθέτηση μέτρων προστασίας προκειμένου τα πακέτα αναβαθμίσεων να επαληθεύονται πριν εγκατασταθούν σε συστήματα με Windows 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια