ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O Mark Zuckerberg στο MWC, απαντά για τη μέθοδο προσλήψεων, τη λογοκρισία

Για δεύτερη χρονιά, ο συνιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, πήρε μέρος σε μια σειρά ερωταπαντήσεων στα πλαίσια του συνεδρίου MWC 2015 το οποίο έκλεισε τις πύλες του την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις του Zuckerberg, μαθαίνουμε ότι το Facebook δεν αναπτύσσει κάποια τεχνολογία για αυτόνομα οχήματα όπως η Google και η Apple, αναφέροντας ότι η εταιρεία του επικεντρώνεται στην κύρια αποστολή της, να ενώσει όλο τον κόσμο. Στο στόχο αυτό επικεντρώνεται μεταξύ άλλων και η ομάδα πίσω από την Oculus, την εταιρεία που κατασκευάζει το κράνος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, την οποία το Facebook εξαγόρασε πέρσι με το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.

Σε ερώτηση για το πως η εταιρεία επιλέγει τους μελλοντικούς υπαλλήλους της, ο Zuckerberg τόνισε ότι «θα προσλάβει κάποιο να δουλέψει στην εταιρεία του μόνο αν ο ίδιος θα μπορούσε να δουλέψει για το πρόσωπο αυτό», αντιστρέφοντας τους ρόλους.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η λογοκρισία σε χώρες που δραστηριοποιείται το Facebook αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την εταιρεία, η οποία όμως είναι αναγκασμένη να ακολουθεί τους νόμους που ισχύουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Όπως και παλαιότερα, ο Zuckerberg πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό και χωρίς να αποσυρθεί από την εκάστοτε χώρα, δίνει περισσότερες δυνατότητες σε κάποιον να εκφραστεί ελεύθερα.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού, είχε να κάνει με την αντιμετώπιση του φαινομένου των ψεύτικων ειδήσεων οι οποίες δημοσιεύονται καθημερινά και σε μεγάλο βαθμό στη μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Στο ερώτημα αυτό ο Zuckerberg ανέφερε ότι είναι δύσκολο να διαπιστώσουν τι αποτελεί ψέμα και τι άποψη αν και στον τομέα αυτό βοηθούν αρκετά οι ίδιοι χρήστες με τις αναφορές τους να είναι 2.5 φορές περισσότερες απ' ότι σε κανονικά μηνύματα

Δεν υπάρχουν σχόλια