ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MSI GTX 970 Gaming 4G Review



Μετά το χαμό που έχει γίνει με τα λανθασμένα χαρακτηριστικά που είχε δώσει η Nvidia για την GTX970, η σκόνη δεν έχει κάτσει ακόμη.
Όπως αποδείχτηκε πάντως η απόδοση της 970 δεν επηρεάζεται μόνο σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν περισσότερα από 3.5 GB μνήμης μιας και τα τελευταία 512 MB έχουν αρκετά πιο αργή προσπέλαση από τα υπόλοιπα.

Αυτό πάντως δεν αποτελεί και μεγάλο πρόβλημα στην ουσία μιας και τα περισσότερα παιχνίδια δε χρησιμοποιούν περισσότερα από 3.5 GB ακόμη και στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Σύμφωνα με τον έγκυρο ιστότοπο Techpowerup ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους για θέματα που έχουν να κάνουν με κάρτες γραφικών (και όχι μόνο), σε ένα μεγάλο σύνολο δημοφιλών τίτλων παιχνιδιών ο μέσος όρος δέσμευσης μνήμης της καινούριας Nvidia Titan X με τα 12 GB RAM έφτασε μόλις τα 2799 MB, λαμβάνοντας υπόψιν πάντοτε το χειρότερο δυνατό σενάριο για κάθε παιχνίδι.

Μάλιστα έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι το χειρότερο δυνατό σενάριο ήταν συνήθως είτε η 4K ανάλυση, κάτι αναμενόμενο φυσικά, είτε η ανάλυση 1440p με 4xAA. Ότι και να ισχύει πάντως η GTX 970 αποτελεί μια από τις κορυφαίες κάρτες γραφικών της αγοράς σήμερα, δεδομένης της απόδοσης, των χαρακτηριστικών και της τιμής της και πιστεύουμε ότι ένα λάθος, σύμφωνα πάντα με την Nvidia, στα χαρακτηριστικά της δεν πρέπει να αμαυρώσει την εικόνα της.

Στη σημερινή δοκιμή θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια κορυφαία υλοποίηση της GTX 970 από την MSI, η οποία εξοπλίζεται με ένα πολύ καλό σύστημα ψύξης το οποίο πέραν από χαμηλές θερμοκρασίες προσφέρει επίσης και ιδιαίτερα αθόρυβη λειτουργία ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μπορεί σε μερικούς φανατικούς gamer ο θόρυβος να περνάει σε δεύτερη μοίρα αλλά οι περισσότεροι από εμάς εκτιμούν δεόντως μια αθόρυβη κάρτα γραφικών.

Για να συμβεί αυτό βέβαια απαιτείται παράλληλα χαμηλή κατανάλωση μιας και όσο λιγότερο θερμικό φορτίο έχει να αντιμετωπίσει ένα σύστημα ψύξης τόσο πιο αθόρυβο μπορεί να γίνει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της VGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια