ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Google Chrome browser αφήνει πίσω του το Flash


Η Google σκοπεύει να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην μετά-Flash εποχή καθιστώντας το HTML5 την "by default " επιλογή στον Google Chrome Browser στο τέλος της χρονιάς. Η αλλαγή αυτή πάντως δεν θα περιλαμβάνει δέκα sites παγκοσμίως, τα οποία θα συνεχίσουν να δείχνουν ως default επιλογή για αναπαραγωγή πολυμέσων το Flash της Adobe.

Η αλλαγή πολιτικής της Google έγινε γνωστή μέσω ενός Anthony Laforge της Google, ο οποίος ανάρτησε στο Chromium-dev forum συζήτησης σχετικά με την αλλαγή αυτή. Η αλλαγή αναμένεται να συμβεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους με τους χρήστες να πρέπει να διαλέξουν το αν θα δουν Flash περιεχόμενο πολυμέσων στα sites που θα επισκέπτονται, με μόνη εξαίρεση τα δέκα κορυφαία sites που χρησιμοποιούν Flash που αναγράφονται στην παρακάτω λίστα. Τα sites αυτά θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, ανά πάσα στιγμή να ζητήσουν να βγουν από την λίστα αυτή.

  1. YouTube.com
  2. Facebook.com
  3. Yahoo.com
  4. VK.com
  5. Live.com
  6. Yandex.ru
  7. OK.ru
  8. Twitch.tv
  9. Amazon.com
  10. Mail.ru

Σε αυτά τα sites, το Flash θα είναι εξ αρχής ενεργοποιημένο. Στα υπόλοιπα sites, αν αυτά διαθέτουν και HTML5 περιεχόμενο, τότε το HTML5 θα ενεργοποιείται αυτόματα. Αν δεν διαθέτουν HTML5, ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει αν θα το ενεργοποιήσει προσωρινά για το site που επισκέπτεται, μόνιμα ή καθόλου. Για τις επιχειρήσεις θα υπάρχει η επιλογή να ενεργοποιούν το HTML5 μόνιμα στην θέση του Flash ή να έχουν μόνιμα επιλεγμένη την επιλογή να συνεχίσει να παίζει το Flash.

large.573a23cba469b_html5flashchromesettings.jpg

Ο Anthony Laforge ανέφερε ακόμα ότι η Google σκοπεύει να συνεργαστεί με την Adobe και άλλες εταιρίες λογισμικού με στόχο την μετάβαση από το Flash στο HTML5 και στον τομέα του web gaming όπου το Flash ακόμα χρησιμοποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια