ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks


 Ένας από τους κερδισμένους της πανδημίας φαίνεται πως είναι τα Chromebooks, αφού η ζήτηση στις ημέρες της καραντίνας αυξάνεται ραγδαία. Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ανόδου αυτής.

Αναλυτικότερα, οι αποστολές Chromebooks έχουν διπλασιαστεί μέσα στο 2020, καθώς από τις 14.7 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως έχει φτάσει μέχρι και τα τέλη του έτους στις 30.7 εκατομμύρια μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung επωφελήθηκε αρκετά από την άνοδο αυτή, με τις αποστολές Chromebooks να τετραπλασιάζονται μέσα στο 2020. H Lenovo πήγε επίσης πολύ καλά την περασμένη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2020 οι αποστολές Chromebooks εκτοξεύθηκαν κυριολεκτικά, αφού ενδεικτικό είναι ότι η Lenovo είδε τις αποστολές Chromebooks να αυξάνονται κατά… 1766% (δεν είναι λάθος πληκτρολόγηση, αλήθεια είναι!).

Τα tablets είδαν και αυτά πολύ χαρούμενα αποτελέσματα μέσα στο 2020, ειδικά προς το τέλος του έτους, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο οι αποστολές tablets έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 28%. Καλές εποχές για τη φορητή τεχνολογία…

[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια