ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ιαπωνικές τουαλέτες πιο high tech με ολογραφικά πλήκτρα


 
Ανάμεσα σε αυτά που κάνουν εντύπωση σε έναν τουρίστα που επισκέπτεται την Ιαπωνία, είναι οι high tech τουαλέτες, ένα τεχνολογικό θαύμα που δεν ξέρατε ότι χρειαζόσασταν μέχρι που το χρησιμοποιήσατε. Οι Ιάπωνες όμως δε σταματούν να τις εξελίσσουν και η Murakami Corporation θέλει να τις εξελίξει ακόμα παραπάνω. Όσο high tech και να είναι, η ύπαρξη πλήκτρων που πρέπει να πατά ο χρήστης δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά επίπεδα υγιεινής που έχουν συνηθίσει οι Ιάπωνες, ειδικά στα πλαίσια της πανδημίας.

\

Έτσι, σε συνεργασία με την Parity Innovations, παρουσίασαν ένα ολογραφικό πάνελ με εικονικά πλήκτρα που αιωρούνται στον αέρα για να επιλέξετε τις διάφορες λειτουργίες της high tech τουαλέτας.

Υπέρυθροι αισθητήρες ανιχνεύουν την κίνηση των δακτύλων και υπολογίζουν ποιο πλήκτρο επέλεξε ο χρήστης, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη λειτουργία. Το panel έχει μάλιστα και τη δυνατότητα να προβάλει και video.

Η τεχνολογία μάλιστα μπορεί να ενσωματωθεί και σε άλλες χρήσεις που απαιτούν από τα δάχτυλά μας να ακουμπούν κάποιες επιφάνειες, όπως ATM, ασανσέρ, ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα σας που δεν μπορείτε να χειριστείτε με βρεγμένα χέρια.

Η Murakami ετοιμάζεται για μαζική παραγωγή αυτών των panel μέσα στο 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια