ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Virgin Hyperloop: Αυτό είναι το μέλλον των μεταφορών

 


Τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε η πρώτη επανδρωμένη δοκιμή του φουτουριστικού τραίνου Hyperloop, που οραματίστηκε πριν από μερικά χρόνια ο Elon Musk και υλοποιεί πλέον ο Richard Branson μέσω της δικής του Virgin, και τώρα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα νέο concept video της εταιρείας για να πάρουμε μια καλύτερη γεύση από τον τρόπο λειτουργίας μέσα στους ειδικούς «σωλήνες» του δικτύου.

Το νέο video φαίνεται αρκετά πιο κοντινό στην πραγματικότητα σε σύγκριση με ό,τι είχαμε δει πριν από μερικά χρόνια, αλλά και πάλι το σύστημα Hyperloop έχει ως σκοπό να προσφέρει στο επιβατικό κοινό δραματικά πιο γρήγορες μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης. Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, είναι να καταφέρουν να το καταστήσουν βιώσιμο με λογικό κόμιστρο για τον επιβάτη, διαφορετικά δεν θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι πολίτες.

Στο video που θα ακολουθεί η εταιρεία εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες θα εισέρχονται στα ειδικά βαγόνια από τους σταθμούς. Κάθε βαγόνι θα χωρά έως 28 επιβάτες και θα είναι εξοπλισμένο με ασύρματους φορτιστές, οθόνες, διάφανη οροφή και όμορφο εσωτερικό φωτισμό για μια άνετη εμπειρία, ενώ θα κινείται πολύ κοντά με τα υπόλοιπα βαγόνια σε ταχύτητες κοντά στα 1100km/h.

Λέτε να προλάβουμε να δούμε το Hyperloop σε λειτουργία πριν το 2030;

Δεν υπάρχουν σχόλια