ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Pornhub: Πιστοποίηση της ταυτότητας μέσω third-party εταιρείας


 Το τεράστιο σκάνδαλο που χτύπησε τη δημοφιλή πορνογραφική ιστοσελίδα Pornhub τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις της The New York Times, οδήγησε την ιδιοκτήτρια MindGeek σε μια σειρά δραστικών κινήσεων με σκοπό να περιορίσει τις ζημιές.

Όλα ξεκίνησαν από την έρευνα του Nicholas Kristof της The New York Times, ο οποίος αποκάλυψε πως αναρτάται στο Pornhub πληθώρα ακατάλληλων videos, από revenge porn μέχρι παιδική πορνογραφία, και η εταιρεία όχι μόνο δεν μπορεί να ελέγξει το περιεχομένο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπει και την προβολή διαφημίσεων μέσα σε αυτά.

Ο σάλος που προκάλεσε η έρευνα οδήγησε της Visa και Mastecard να αποσύρουν τα συστήματα πληρωμών από το Pornhub, η MindGeek βρέθηκε υπό την απειλή να χάσει την αξιοπιστία και μια τεράστια πηγή εσόδων, γι’ αυτό ανακοίνωσε τότε ότι δεν θα επιτρέπει τις αναρτήσεις video από μη πιστοποιημένους χρήστες και προχώρησε σε άμεσο επανέλεγχο όλου του περιεχομένου που φιλοξενείται στην πλατφόρμα. Ο έλεγχος αυτός είχε ως αποτέλεσμα να αφαιρεθούν μέσα σε λίγες ημέρες τα 2/3 των videos του Pornhub!

Η MindGeek δεν έμεινε, όμως, εκεί. Πριν από μερικές ώρες ανακοίνωσε ότι στο εξής θα συνεργάζεται με μια third-party εταιρεία που θα τη βοηθά να πιστοποιεί τις ταυτότητες των χρηστών που θέλουν να ανεβάσουν περιεχόμενο στο Pornhub. Η εταιρεία αυτή είναι η Yoti με έδρα το Λονδίνο και στο εξής οι χρήστες θα πρέπει να αποστέλλουν σε αυτήν ταυτότητα και πρόσφατη φωτογραφία τους εάν θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο Model Program του Pornhub.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ars Technica, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν θα φτάνουν ποτέ στην ίδια τη MindGeek, αλλά θα μένουν αποκλειστικά στη Yoti και εκείνη θα ενημερώνει απλά ότι έχει πιστοποιηθεί η ταυτότητα του χρήστη. Η Yoti ισχυρίζεται, επίσης, ότι εκμεταλλεύεται τα δεδομένα των χρηστών μόλις για 7 ημέρες προκειμένου να ελέγξει την εγκυρότητα τους και στη συνέχεια τα κρυπτογραφεί έτσι ώστε να μην μπορεί να τα δεί ούτε η ίδια

Τέλος, η MindGeek απασχολεί πλέον πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ελεγκτές περιεχομένου, οι οποίοι παρακολουθούν κάθε video που ανεβαίνει στο Pornhub. Πρόσφατα ξεκίνησε και το Trusted Flagger Program, μέσα από το οποίο 40 ΜΚΟ που απασχολούνται με την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο μπορούν να επισημαίνουν οτιδήποτε μπορεί να παραβιάζει τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας. Κάθε video που επισημαίνεται από αυτές τις ΜΚΟ θα αποσύρεται αυτόματα, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι περιλαμβάνει παράνομο περιεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια