ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Chrome 64 bit: Αυτές οι Android συσκευές υποστηρίζουν την 64 bit έκδοση


 
Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαμε αναφέρει ότι ο Google Chrome στο Android μεταβαίνει επιτέλους στα 64 bit, αλλά αποδεικνύεται τελικά ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι αρχικά πιστεύαμε. Αν και αρχικά δηλαδή πιστεύαμε ότι όλες οι συσκευές με Android 10 και άνω θα λάβουν την 64 bit έκδοση του Chrome, γρήγορα έγινε εύκολα κατανοητό ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Με την διάθεση του Chrome 89 πριν από μερικές ημέρες, η Google ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει.

Android Google Chrome Assistant

Για να λάβεις αυτόματα την 64 bit έκδοση του Chrome, θα πρέπει να έχεις μια συσκευή με Android 10 και άνω και με τουλάχιστον 8GB RAM. Οι λεπτομέρειες αυτές έρχονται σαν μέρος ενός blog post στο οποίο η Google αναφέρει όλες τις βελτιώσεις που έκανε στην τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση του browser για να κάνει τον chrome να τρέχει καλύτερα. Η μετάβαση προς τα 64 bit έχει περισσότερο νόημα σε συσκευές με περισσότερη RAM σε κάθε περίπτωση.

Για εκείνους που έχουν επιλέξει τις πιο πρόσφατες Android συσκευές (Android Q και με 8GB RAM και άνω), έχουμε ξαναχτίσει τον Chrome από την αρχή σαν 64 bit binary, προσφέροντάς σου έναν browser που είναι κατά 8.5% πιο γρήγορος στη φόρτωση σελίδων και κατά 28% πιο smooth όσον αφορά το scrolling και το input latency, αναφέρει η δημοσίευση.

Για να ελέγξεις ποια έκδοση του Chrome έχεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταβείς στο chrome://version. Αν δεν έχεις λάβει ακόμη την 64 bit έκδοση εξαιτίας των ίσως κατώτερων specs της συσκευής σου, μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις το APK από το APK Mirror.  Ψάξε για μια έκδοση που ταιριάζει με τα specs της συσκευής σου και επέλεξε μια με 64 bit αρχιτεκτονική. Να σημειωθεί  ότι αν η Google δεν θεωρεί ακόμη έτοιμη τη συσκευή σου για την 64 bit έκδοση, μπορεί να σε κάνει downgrade στη 32bit με την επόμενη αυτόματη ενημέρωση μέσω Play Store επομένως θα πρέπει να επαναλάβεις την χειροκίνητη εγκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια