ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Qualcomm Snapdragon Sound: Υπόσχεται δραματική βελτίωση στον ήχο από ασύρματα ακουστικά

 Qualcomm Snapdragon Sound: Υπόσχεται δραματική βελτίωση στον ήχο από ασύρματα ακουστικά

Η εκθετική άνοδος στη χρήση των ασύρματων ακουστικών οδήγησε την Qualcomm στην απόφαση να λανσάρει το Snapdragon Sound, μια πλατφόρμα στην οποία συνδυάζονται διάφορες τεχνολογίες ήχου και λογισμικό με σκοπό να προσφέρει βελτιστοποιημένη ποιότητα ήχου στους χρήστες.

Συγκεκριμένα, το Snapdragon Sound συμπεριλαμβάνει τα chips Snapdragon 888 SoC, FastConnect 6900 και ένα εκ των QCC514x ή QCC515x ή QCC3056 Bluetooth Audio μαζί με τις τεχνολογίες Qualcomm ANC (Active Noise Cancellation), aptX Adaptive, aptX Voice, Aqstic audio και το λογισμικό Qualcomm Audio and Voice Communication Suite.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συσκευές που θα φέρουν το σήμα Snapdragon Sound θα προσφέρουν δύο φορές καλύτερη ποιότητα στην αναπαραγωγή μουσικής και τις φωνητικές κλήσεις (96kHz και 32kHz αντίστοιχα) σε σύγκριση με το κορυφαίο brand της αγοράς σήμερα (προφανώς υποννοεί την Apple και τα AirPods), αλλά και σημαντική μείωση στην καθυστέρηση (latency) με τον συγχρονισμό του ήχου να γίνεται στα 89ms.

Όπως δήλωσε ο James Chapman, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος Voice, Music and Wearables της Qualcomm,

Το ανθρώπινο αυτί αντιλαμβάνεται με ιδιαίτερη ευαισθησία τις καθυστερήσεις, τις ανωμαλίες και γενικότερα την κακή ποιότητα στον ήχο είτε πρόκειται για streaming μουσικής, είτε για τηλεδιασκέψεις, είτε για gaming όταν χρησιμοποιούνται ασύρματα ακουστικά. Εστιάζουμε σε όλο το εύρος της τεχνολογίας για να προσφέρουμε καινοτομίες που θα λύσουν τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αφορούν τον ήχο, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε την ποιότητα των ενσύρματων συνδέσεων, ασύρματα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συσκευή στην αγορά που να υποστηρίζει το Snapdragon Sound, ωστόσο, η Qualcomm έχει κλείσει ήδη συνεργασία με την Amazon και υπάρχει μάλιστα ξεχωριστή λίστα στην υπηρεσία Amazon Music HD που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της νέας πλατφόρμας της. Το Snapdragon Sound είναι διαθέσιμο για τους συνεργάτες - κατασκευαστές της Qualcomm και οι πρώτες συμβατές συσκευές αναμένονται αργότερα μέσα στο 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια