ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 10 21H1 είναι μόλις λίγα μέτρα πριν την τελική κυκλοφορία τους

 


Εδώ και λίγο καιρό, ξέρουμε ότι τα Windows 10 21H1 θα κυκλοφορήσουν ως πακέτο ενεργοποίησης, που θα ενεργοποιήσει τις ήδη διαθέσιμες δυνατότητες και είναι αδρανείς από τα Windows 10 2004 και Windows 10 20H2. Η χρήση ενός πακέτου ενεργοποίησης επιτρέπει την γρήγορη εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης δυνατοτήτων για όσους εκτελούν αυτές τις εκδόσεις των Windows 10.

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα την ενημέρωση των Windows 10 21H1 και ξεκίνησε τη δοκιμή της με τους Insiders στο κανάλι Beta.


Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή, μόνο οι «αναζητούντες» ή εκείνοι που κάνουν κλικ στο κουμπί «Έλεγχος για ενημερώσεις» στα Windows Update, θα προσφέρονταν στη νέα ενημέρωση δυνατοτήτων.

Την Τρίτη, η Microsoft ενημέρωσε τη δημοσίευση ανακοίνωσης των Windows 10 21H1 για να δηλώσει ότι τώρα κυκλοφορεί την ενημέρωση λειτουργιών ως συνιστώμενη λήψη σε όλα τους Windows 10 Insiders στο κανάλι Beta.

Με αυτήν την κίνηση, η Microsoft δοκιμάζει πιο επιθετικά τη νέα ενημέρωση δυνατοτήτων με πολύ μεγαλύτερο κοινό και μεγαλύτερη ποικιλία υλικού για την επίλυση σφαλμάτων και διενέξεων, πριν κυκλοφορήσει η νέα έκδοση στο κοινό.

Διαφήμιση

Αυτή η έκδοση θα μπορούσε να έρθει τους επόμενους μήνες, καθώς η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει να πιέζει τα απαραίτητα αρχεία στις τρέχουσες δημόσιες εκδόσεις των Windows.

Ξεκινώντας με την ενημέρωση των Windows 10 KB4598291 του Φεβρουαρίου (κατασκευές 19041.789 και 19042.789), η Microsoft άρχισε να εγκαθιστά και να ενημερώνει τα αρχεία που απαιτούνται για την αναβάθμιση των Windows σε 21H1.

Τα νέα Windows 10 21H1 είναι μόλις λίγα μέτρα πριν την τελική κυκλοφορία τους! Τι ξέρουμε μέχρι τώρα!

Ωστόσο, αυτά τα αρχεία είναι αδρανή έως ότου κυκλοφορήσει η ενημέρωση δυνατοτήτων και το πακέτο ενεργοποίησης τα ενεργοποιήσει.

Διαφήμιση

Καθώς η Microsoft συνεχίζει να ενημερώνει αυτά τα αρχεία με κάθε έκδοση, με νέες αθροιστικές ενημερωμένες εκδόσεις των Windows 10, αυτό δείχνει ότι η Microsoft πλησιάζει πολύ στην κυκλοφορία της ενημέρωσης δυνατοτήτων.

Τα Windows 10 21H1 δεν είναι μια συναρπαστική έκδοση

Δυστυχώς, τα Windows 10 21H1 δεν θα είναι μια κυκλοφορία blockbuster γεμάτη με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που περιμέναμε.

Αντ ‘αυτού, οι χρήστες θα πρέπει να δουν τη νέα ενημέρωση λειτουργιών ως μία απλή διόρθωση σφαλμάτων, με κάποιες βελτιώσεις των υπαρχουσών δυνατοτήτων και επιπλέον υποστήριξη για άμυνα και καλύτερη ασφάλεια, έναντι εκμεταλλεύσεων και απειλών.

Διαφήμιση

Προς το παρόν, η Microsoft ανακοίνωσε τις ακόλουθες αλλαγές που έρχονται στα Windows 10 21H1.

  • Υποστήριξη πολυμέσων Windows Hello για να ορίσετε σαν προεπιλογή την εξωτερική κάμερα, όταν υπάρχουν εξωτερικές και εσωτερικές κάμερες Windows Hello.
  • Βελτιώσεις απόδοσης του Windows Defender Application Guard, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των σεναρίων ανοίγματος εγγράφων.
  • Windows Policy Instrumentation (WMI) και Group Policy Service (GPSVC), ενημερώνονται με βελτίωση της απόδοσης, για την υποστήριξη σεναρίων απομακρυσμένης εργασίας.

Για όσους περιμένουν μια ενημερωμένη έκδοση πλούσια σε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου έρθει η ενημέρωση των λειτουργιών των Windows 10 Sun Valley, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021.

Η Sun Valley θα περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες, όπως το πολυαναμενόμενο DNS μέσω HTTPS, βελτιωμένη απόδοση GPU και μια νέα σελίδα σύγχρονων ρυθμίσεων διαχείρισης δίσκων.

Διαφήμιση

Επίσης στα Windows 10 Sun Valley θα δούμε μια ανανέωση σχεδιασμού, με αναθεώρηση των στοιχείων των Windows 10 UI. Ήδη κάποια πρώτα δείγματα από το νέο UI Sun Valley έχουμε δει και σας τα έχουμε παρουσιάσει εδώ στο iTechNews σε επιμέρους άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια