ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Smartphones και όχι μόνο με το /e/ OS – 138 συσκευές υποστηρίζονται


 Η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Google και τις υπηρεσίες της, ωστόσο η /e/ είναι μια εταιρεία η οποία πιστεύει το ακριβώς αντίθετο. Το /e/ OS, πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο περιορίζεται στα βασικά και δεν διαθέτει εφαρμογές της Google. Μπορείς να εγκαταστήσεις οποιοδήποτε Android app, εκτός από εκείνα που θέλουν συνδρομή, λόγω όπως καταλαβαίνεις, απουσίας των Google Services.

e os

Η αρχή της πώλησης Samsung συσκευών ( όπως και άλλων μοντέλων) με το εν λόγω λειτουργικό, έγινε πριν από ένα χρόνο στην Ευρώπη και πρόσφατα μάλιστα επεκτάθηκε στις πωλήσεις συσκευών σε ΗΠΑ και Καναδά. Το /e/OS αποτελεί μια τροποποιημένη έκδοση του Android, βασισμένη στα open source Lineage και microG.

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια οφείλουμε να ομολογήσουμε. Στην Ευρώπη πουλά τα S9 και S9+, το Galaxy S8, τη νέα έκδοση του Fairfone 3 το FairFone 3+ και το Gigaset GS290 όλα με το /e/OS. Η εταιρεία, η eSolutions υπόσχεται τρία χρόνια ενημερώσεων και security patches αν και η τελευταία και πιο πρόσφατη έκδοση βασίζεται ακόμη στο Android 10.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις μια συσκευή της αν οι τιμές σου φαίνονται υψηλές, μπορείς να διαβάσεις εδώ το documentation με τις συμβατές συσκευές και να δοκιμάσεις το λειτουργικό στη συσκευή σου. Υποστηρίζονται επισήμως  138 smartphones.

Smartphone Selector | /e/ documentation

eSolutions – deGoogled phones and services

Δεν υπάρχουν σχόλια