ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

DuckDuckGo: «Κράζει» τη Google για τη συλλογή δεδομένων των χρηστών

 


Όσοι έχετε στην κατοχή σας συσκευές iOS θα έχετε παρατηρήσει πως οι εφαρμογές της Google 
έμειναν χωρίς αναβάθμιση για αρκετές εβδομάδες, κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα της εταιρείας. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια της να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες του App Store, οι οποίοι επιβάλλουν στους developers να ενημερώνουν πλήρως τον χρήστη για τα δεδομένα που συλλέγουν, όπως και να ζητούν ρητά την έγκριση του. Αυτή η αλλαγή στους Όρους Χρήσης είναι η αιτία και για τη μεγάλη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Apple και Facebook.

Για να επιστρέψουμε στη Google, η εταιρεία δεν έπαιξε το παιχνίδι των εντυπώσεων της Facebook ξεκινώντας “σταυροφορίες για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το καλό των χρηστών”, αλλά σύμφωνα με το DuckDuckGo καθυστέρησε αρκετά να ενημερώσει τις εφαρμογές της επειδή έχει κάτι να κρύψει. Αυτό το κάτι είναι μάλλον….πολλά, όπως αποκαλύπτει η πολύ δημοφιλής μηχανή αναζήτησης που προστατεύει την ανωνυμία του χρήστη σε μια εικόνα στο Twitter.

google-data-collection.jpg

Η Google εξαναγκάστηκε, πλέον, να ενημερώνει πλήρως τους χρήστες για τις πληροφορίες που συλλέγει και όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τοποθεσία, ιστορικό πλοήγησης, ιστορικό αναζήτησης, τύπος / μοντέλο συσκευής, επαφές και πολλά άλλα. Προφανώς κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα, αλλά όσο να ‘ναι, προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση όταν τα βλέπεις συγκεντρωμένα.

Υπενθυμίζουμε πως η Google δεσμεύτηκε πρόσφατα ότι θα σταματήσει να εκμεταλλεύεται το ιστορικό πλοήγησης των χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς, ενώ θα σταματήσει και την ανάπτυξη εργαλείων που παρακολουθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε όλες τις εφαρμογές - υπηρεσίες - προϊόντα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια