ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΔΜΗΕ: Εφαρμογή στα κινητά με πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα

 Την εφαρμογή «IPTO Analytics» για φορητές συσκευές λανσάρει ο ΑΔ


ΜΗΕ 
παρέχοντας στους πολίτες δεδομένα του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, με εύληπτο και κατανοητό τρόπο.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει διαδραστικά γραφήματα και χάρτες που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, και παρέχει στους πολίτες άμεση πληροφόρηση για σημαντικές παραμέτρους του ηλεκτρικού συστήματος, όπως είναι το συνολικό φορτίο (πρόβλεψη και πραγματική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας), το μείγμα της παραγωγής και το ισοζύγιο των διασυνδέσεων με τις γειτονικές χώρες (εισαγωγές-εξαγωγές).

«Με το νέο αυτό ψηφιακό κανάλι επικοινωνίας, ο ΑΔΜΗΕ πραγματοποιεί ένα ακόμη καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργειακής δημοκρατίας και διαφάνειας, παρέχοντας ανοιχτά δεδομένα για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Διαχειριστής συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης και συνδράμει έμπρακτα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ενεργειακού κλάδου», αναφέρει ο Διαχειριστής.

Το IPTO Analytics είναι η δεύτερη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που αναπτύσσει ο ΑΔΜΗΕ, μετά το IPTO Codesπου περιλαμβάνει τα βασικά κείμενα του ρυθμιστικού πλαισίου για τις αγορές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του Διαχειριστή.

Η εφαρμογή IPTO Analytics είναι διαθέσιμη δωρεάν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά για συσκευές Android και iOS, μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Δεν υπάρχουν σχόλια