ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft ενδέχεται να έχει ακυρώσει τα Windows 10X…..!

 


Η Microsoft ανέστειλε την ανάπτυξη των Windows 10X και δεν θα κυκλοφορήσει το λειτουργικό σύστημα το 2021, σύμφωνα με πληροφορίες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία μπορεί να έχει εγκαταλείψει εντελώς την παραγωγή του ανταγωνιστή του Chrome OS.

Τα νέα δεν προκαλούν έκπληξη. Τα πράγματα κινιόντουσαν πολύ αργά για τα Windows 10X για αρκετό καιρό τώρα, με τη Microsoft να αλλάζει σταδιακά την εστίασή της και να επιδιώκει να μειώσει τις προσδοκίες. Τώρα φαίνεται ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται περισσότερο να διοχετεύσει τις προσπάθειές της στα κατάλληλα Windows 10 και στην επερχόμενη ενημέρωση του Sun Valley.

Οι αναφορές για τα περιθωριοποίηση των Windows 10X προέρχονται για πρώτη φορά από το Petri όπου ο Brad Sams λέει: “Σύμφωνα με ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τα σχέδια της εταιρείας, η Microsoft δεν θα στείλει τα Windows 10X φέτος και το λειτουργικό σύστημα όπως το γνωρίζετε σήμερα, πιθανότατα δεν θα φτάσει ποτέ. Η εταιρεία έχει μετατοπίσει πόρους στα Windows 10 και το 10X βρίσκεται στον πάγο, προς το παρόν “.



Μέχρι στιγμής, η Microsoft δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τις αναφορές, λέγοντας απλώς ότι δεν έχει “τίποτα να μοιραστεί” σχετικά με το θέμα.

Από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, τα σχέδια για τα Windows 10X έχουν αλλάξει δραματικά. Αρχικά προοριζόταν για συσκευές διπλής οθόνης, η Microsoft έστρεψε την προσοχή σε μια έκδοση για συσκευές μιας οθόνης. Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι η προγραμματισμένη υποστήριξη για εφαρμογές Win32 είχε ήδη μειωθεί.

Αλλά τα Windows 10X ήταν κάτι περισσότερο από το να υποστηρίζουν διαφορετικούς παράγοντες μορφής και να υιοθετήσουν μια νέα προσέγγιση με το λειτουργικό σύστημα, αλλά και για μια νέα εμφάνιση. Με το Sun Valley, η Microsoft έχει ήδη αρχίσει να ενσωματώνει πολλές από αυτές τις προγραμματισμένες οπτικές αλλαγές στην κανονική έκδοση των Windows 10. Και λαμβάνοντας υπόψη γενικά τη χλιαρή αντίδραση στα Windows 10X, δεν είναι πραγματικά έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft επέλεξε τουλάχιστον διακοπή της ανάπτυξης, αν δεν ακυρωθεί εντελώς τελικώς.


Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν πολλές οπτικές αλλαγές που έρχονται στα Windows 10 με την ανανέωση του Sun Valley και είναι πιθανό ότι η Microsoft θα ξοδέψει τώρα περισσότερο χρόνο και χρήματα για να προωθήσει τον πυρήνα του υπάρχοντος λειτουργικού της συστήματος και όχι να διαχωριστεί σε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια