ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος Microsoft: Το 1984 του Orwell μπορεί να συμβεί το 2024

 


Έρχομαι συνέχεια αντιμέτωπος με τα μαθήματα του George Orwell από το βιβλίο του “1984”. Ξέρετε, τη βασική ιστορία... μία κυβέρνηση η οποία μπορεί να δει όλα όσα έκανε κάποιος και μπορεί να ακούει τα πάντα που έχουν λεχθεί ασταμάτητα. Αυτό δε συνέβη το 1984, αλλά αν δεν προσέξουμε, μπορεί να συμβεί το 2024.

Ο Smith ανέφερε πως ο φόβος του προέρχεται από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και την κακόβουλη χρήση της. Καλεί τους νομοθέτες να προστατεύσουν το κοινό, λέγοντας πως θα είναι “δύσκολο να φτάσουμε” την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία.

Αν δε θεσπίσουμε νόμους μου προστατεύουν το κοινό στο μέλλον, θα βρούμε την τεχνολογία να τρέχει πολύ μπροστά στο μέλλον και θα είναι πολύ δύσκολο να τη φτάσουμε.

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, ο οποίος τώρα είναι Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας της Τεχνητής Νοημοσύνης των ΗΠΑ. Ο Schmidt αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη της Κίνας και στο στόχο της να γίνει η ηγέτιδα δύναμη στην AI μέχρι το 2030.

Είμαστε σε μία γεωπολιτική στρατηγική σύγκρουση με την Κίνα. Για να κερδίσουμε πρέπει να συγκεντρώσουμε τους πόρους μας προς μία εθνική και παγκόσμια στρατηγική για να μπορέσουν οι δημοκρατίες να νικήσουν την τεχνητή νοημοσύνη. Αν δεν το κάνουμε, βλέπουμε ένα μέλλον όπου άλλες αξίες θα επιβληθούν σε εμάς.

Το 2019 η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στον αριθμό των πατεντών που κατατέθηκαν από πανεπιστημιακά ιδρύματα για καινοτομίες στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Ταυτόχρονα, το 54% των 770 εκατομμυρίων CCTV καμερών στον κόσμο, βρίσκονται στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια