ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΕΚΤ: Η Ελλάδα στα καλύτερα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παγκοσμίως

 ΕΕΚΤ: Η Ελλάδα στα καλύτερα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παγκοσμίως

Τεχνολογική υπεροχή για τις ευρυζωνικές συνδέσεις των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην Ελλάδα επιβεβαιώνει η τελευταία μηνιαία έκθεση Speedext Global Index της Ookla. Σύμφωνα με της μετρήσεις του ανεξάρτητου και πλέον αξιόπιστου φορέα μετρήσεων, η χώρα μας καταλαμβάνει την 17η θέση παγκοσμίωςσκαρφαλώνοντας 11 θέσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Με μέσες επιδόσεις που αγγίζουν τα 82.5Mbps στο Download και 16.8Mbps στο Upload για την κινητή τηλεφωνία, επιβεβαιώνεται πως η χώρα μας διαθέτει εξαιρετική ποιότητα ευρυζωνικών συνδέσεων, ξεπερνώντας χώρες όπως οι ΗΠΑ ή το Ην. Βασίλειο και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 καλύτερων δικτύων στην ΕΕ. Οι ταχύτητες αυτές θα βελτιώνονται αλματωδώς με την επέκταση της κάλυψης των δικτύων 5G και την προετοιμασία που γίνεται για να υποδεχθούμε την τουριστική κίνηση.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρας, με μακροχρόνιες και εντατικές επενδύσεις, εξασφαλίζουν δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, τεχνολογίες 5G στην εποχή της ευφυούς διασύνδεσης, αξιοπιστία σύνδεσης και ασφάλεια στη διακίνηση δεδομένων, χαμηλότερη καθυστέρηση με μεγάλες δυνατότητες επιταχύνοντας την ανθρώπινη πρόοδο, προωθώντας τη γνώση και την καινοτομία και δημιουργώντας νέες προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε κλάδο της οικονομίας και κοινωνική ευημερία.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ Γιώργος Στεφανόπουλος,

Η χώρα μας κατατάσσεται στα καλύτερα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα παγκοσμίως με σημαντική βελτίωση στην ποιότητα. Ακόμα και σε μία απαιτητική περίοδο όπως αυτή που διανύουμε με την πανδημία, οι Έλληνες μπορούν να είναι σίγουροι για την ταχύτητα και την αξιοπιστία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, την εξαιρετική ποιότητα συνδέσεων, την εκτεταμένη κάλυψη και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας. Ο κλάδος αναπτύσσει δίκτυα που γίνονται η κινητήριος δύναμη του οικονομικού και κοινωνικού εξυγχρονισμό της Ελλάδας, δίκτυα που μπορούν να απογειώσουν την ψηφιακή εμπειρία πολιτών, επιχειρήσεων και δημόσιας διοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια