ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google το ανακοινώνει επίσημα: Το 2FA γίνεται υποχρεωτικό!


 Σήμερα, είναι η World Password Day και όπως επισημαίνει το PC world, θα είναι πλέον απαιτητό πολύ σύντομα από όλους τους χρήστες να εκμεταλλευθούν και να αξιοποιήσουν τα πρωτόκολλα του Google 2FA. To 2FA, το οποίο αποτελεί συντομογραφία του two factor authentication, είναι η διαδικασία κατά την οποία ασφαλίζεις έναν διαδικτυακό λογαριασμό, με ένα πρόσθετο στοιχείο, εκτός του username και του password, συνήθως ένα μήνυμα κειμένου ή ένα email που περιέχει έναν κωδικό που καλείσαι να πληκτρολογήσεις πριν εισέλθεις σε μια ιστοσελίδα, ή χρησιμοποιήσεις μια εφαρμογή.

google authenticator

Αυτή τη στιγμή, είναι προαιρετική η χρήση της υπηρεσίας 2FA για τους Google λογαριασμούς και τις σχετικές συσκευές. Η Google πάντως προτρέπει όλους τους χρήστες για τη δική τους ασφάλεια να το χρησιμοποιήσουν, αλλά σύντομα θα το απαιτεί. Η εταιρεία, δεν επισήμανε πάντως πότε ακριβώς θα ξεκινήσει να το κάνει, ωστόσο μάλλον θα λάβει χώρα κάποια στιγμή φέτος.

Η Google ελπίζει σε κάθε περίπτωση να εγκαταλείψει συνολικά τα passwords, αν και προς το παρόν, δεν πρόκειται να πάνε πουθενά, τουλάχιστον όχι σύντομα. Το 2FA, οι password managers και τα φυσικά κλειδιά ασφαλείας, είναι τα βασικά εργαλεία για να παραμείνουμε ασφαλείς online.

Δεν υπάρχουν σχόλια