ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 10 21H2 έρχονται με νέες δυνατότητες για Bluetooth ήχο!

 


Τα Windows 10 έχουν επικριθεί στο παρελθόν για περιορισμένο έλεγχο στις συσκευές ήχου, με τους χρήστες να αναφέρουν τακτικά, ζητήματα όταν χρησιμοποιούν τις συσκευές Bluetooth και για φωνή και για μικρόφωνο. Υπήρξαν επίσης παράπονα για την ίδια την ποιότητα ήχου, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε premium προϊόντα όπως τα Apple Airpods.

Με τα Windows 10 Sun Valley Update, αλλιώς γνωστό ως έκδοση 21H2, φαίνεται ότι η Microsoft έχει κάνει περισσότερη δουλειά για να βελτιώσει την εμπειρία ήχου Bluetooth. Για παράδειγμα, η Microsoft προσθέτει υποστήριξη για κωδικοποιητή ήχου AAC Bluetooth για όλες τις συσκευές στα Windows 10 έκδοση 21H2.

Στις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης, έχουμε δει τουλάχιστον δύο μεγάλες αλλαγές. Η πρώτη νέα λειτουργία είναι ένα ενοποιημένο τελικό σημείο ήχου, που σημαίνει ότι η φωνή και το μικρόφωνο του ακουστικού Bluetooth θα λειτουργήσουν τελικά σωστά χωρίς εναλλαγή μεταξύ των δύο τελικών σημείων (φωνή και μικρόφωνο) χειροκίνητα.



Μετά την ενημέρωση των δυνατοτήτων, θα δείτε μόνο ένα τελικό σημείο ήχου όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο ήχου που είναι καρφιτσωμένο στη γραμμή εργασιών. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ σε πολλά σημεία ήχου για να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα φωνή και μικρόφωνο. Για να διευκολυνθεί αυτή η δυνατότητα, η Microsoft θα μεταβεί αυτόματα στο σωστό τελικό σημείο ήχου.

Για παράδειγμα, τα Windows μεταβαίνουν αυτόματα στο φωνητικό τελικό σημείο όταν ακούτε μουσική στο Spotify. Εάν μεταβείτε σε Zoom και Team, η εστίαση του τελικού σημείου ήχου θα αλλάξει στο μικρόφωνο.

Τα Windows 10 λαμβάνουν υποστήριξη κωδικοποιητή AAC Bluetooth

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κωδικοποιητής Bluetooth είναι μια δυνατότητα που καθορίζει τον τρόπο μετάδοσης των αρχείων ήχου από τον υπολογιστή σας στα ακουστικά. Απαιτείται κωδικοποιητής για την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση των αρχείων ήχου, που διασφαλίζει επίσης ότι ο ήχος παίζει μέσω της ασύρματης σύνδεσης με τον ελάχιστο ρυθμό bit.


Με τα Windows 10 21H2, η Microsoft προσθέτει τον κωδικοποιητή ήχου Bluetooth AAC σε όλο το υποστηριζόμενο υλικό. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί με κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί μια νέα έκδοση των Windows 10, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να βοηθά τους χρήστες με μια συμβατή συσκευή.

Η προηγμένη κωδικοποίηση ήχου (AAC) είναι ένας κωδικοποιητής κώδικα που επιτρέπει την υποστήριξη για premium ροή ήχου. Ο κωδικοποιητής υποστηρίζει απώλεια ψηφιακής συμπίεσης ήχου και είναι ο προτιμώμενος τρόπος μεταφοράς της Apple. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αναμένετε βελτιώσεις στην ποιότητα του ήχου όταν ακούτε μουσική από το διαδίκτυο μέσω Airpods αλλά και άλλων συσκευών που υποστηρίζονται από AAC.

Επιπλέον, η Microsoft φαίνεται επίσης να δοκιμάζει πρόσθετες βελτιώσεις για τα ολοκαίνουργια εικονίδια της Εξερεύνησης αρχείων.


Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλες αυτές οι δυνατότητες βρίσκονται ακόμη υπό δοκιμή στις εκδόσεις προεπισκόπησης των Windows 10 21H2. Γνωρίζοντας πώς η Microsoft χειρίστηκε την κυκλοφορία αυτών των λειτουργιών beta στο παρελθόν, θα χρειαστεί λίγο χρόνο πριν κυκλοφορήσουν στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η επόμενη μεγάλη ενημέρωση των Windows 10 αναμένεται να αποσταλεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια