ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η DxOMark αξιολογεί τη μπαταρία των κινητών

 Μία νέα βαθμολογία έκανε την εμφάνιση της πρόσφατα στη γνωστή πλατφόρμα της εταιρείας DxOMark, χάρη στην οποία οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν μία εικόνα για την αυτονομία των κινητών τηλεφώνων.

Η εταιρεία εισήγαγε τη νέα βαθμολογία με στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να αποκτήσουν μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για τη ζωή της μπαταρίας με την αξιολόγηση της αποδοτικότητας της, της ταχύτητας φόρτισης ή της απόδοσης της σε εργαστηριακές συνθήκες αλλά και σε διάφορα καθημερινά σενάρια χρήσης.

Για τις ανάγκες των δοκιμών, η DxOMark δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο και νέες ρουτίνες εξομοίωσης για τον τρόπο που θα μπορούσαν οι χρήστες να χρησιμοποιούν το κινητό τους καθημερινά με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι για τον σχηματισμό της βαθμολογίας λαμβάνονται υπόψη σχεδόν 100 διαφορετικοί παράμετροι με κάθε συσκευή να υποβάλλεται σε τεστ για περισσότερες από 150 ώρες.

DxOMark 2.jpg

Η εταιρεία αξιολογεί την αυτονομία κάθε συσκευής (Autonomy) αξιολογώντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με μία φόρτιση σε διάφορα σενάρια χρήσης, την φόρτιση (Charging) και πόσο γρήγορα ολοκληρώνεται και την αποδοτικότητα (Efficiency) λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη φόρτιση όσο και την αποδοτικότητα χρήσης.  

DxOMark 3.jpg

Η DxOMark έχει μέχρι στιγμής αξιολογήσει 17 συσκευές με το μοντέλο Samsung Galaxy M51 που ενσωματώνει μπαταρία 7.000 mAh να βρίσκεται -όπως ήταν φυσικό-στην 1η θέση της κατάταξης ακολουθούμενο από το Wiko Power U30 που ενσωματώνει μπαταρία 6.000 mAh. Πάντως δεν μετράει μόνο η χωρητικότητα της μπαταρίας από ότι φαίνεται: το Oppo Find X3 Neo φαίνεται να βρίσκεται στη τρίτη θέση της κατάταξης χάρη στην τεχνολογία γρήγορης φόρτισης που χρησιμοποιεί ενώ την τέταρτη θέση έχει καταλάβει το Apple iPhone 12 Pro Max χάρη κυρίως στην αποδοτικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια