ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ubisoft αλλάζει στρατηγική – έμφαση στα free-to-play παιχνίδια


 Όπως σας είχαμε ενημερώσει το Φεβρουάριο, η Ubisoft σκοπεύει να αλλάξει στρατηγική και να σταματήσει να βασίζεται τόσο στις μεγάλες AAA κυκλοφορίες. Τώρα, για άλλη μια φορά η γαλλική εταιρία επιβεβαίωσε τις προθέσεις της, τονίζοντας ότι θα δώσει περισσότερη έμφαση στα free-to-play παιχνίδια αντί για την παραδοσιακή της στρατηγική που περιλάμβανε 3-4 premium κυκλοφορίες το χρόνο AAA παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Ubisoft, Frederick Duguet, δήλωσε:

Αντίστοιχα με την εξέλιξη του υψηλής ποιότητας line-up μας που είναι όλο και πιο ποικιλόμορφο, προχωράμε από το προηγούμενο σχέδιό μας με την κυκλοφορία 3-4 premium AAA παιχνιδιών ετησίως.

Πράγματι, δεν αποτελεί πλέον κατάλληλη ένδειξη των δημιουργικών μας ικανοτήτων. Για παράδειγμα, οι προσδοκίες μας για το Just Dance και το Riders Republic είναι αντίστοιχες με ορισμένα από τα επιτυχημένα AAA παιχνίδια του κλάδου.

Επιπλέον, ετοιμάζουμε high-end free-to-play παιχνίδια, τείνοντας προς AAA φιλοδοξίες μακροπρόθεσμα.

Αυτή είναι καθαρά μια εξέλιξη οικονομικής επικοινωνίας και δεν αλλάζει το γεγονός ότι εξακολουθούμε να αναμένουμε υψηλό ρυθμό παράδοσης περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών premium εμπειριών και νέων free-to-play κυκλοφοριών.

Για την ιστορία, η πιο πρόσφατη free-to-play κυκλοφορία της Ubisoft ήταν ο battle royale τίτλος Hyper Scape που εν τέλει δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Ωστόσο, η γαλλική εταιρία δεν το βάζει κάτω και πριν μερικά εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε ένα νέο free-to-play παιχνίδι στον κόσμο του Division.

Δεν υπάρχουν σχόλια