ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Qualcomm Snapdragon 888+: Επίσημα η νέα ενισχυμένη έκδοση του flagship επεξεργαστή

 Qualcomm Snapdragon 888+: Επίσημα η νέα ενισχυμένη έκδοση του flagship επεξεργαστή [MWC 2021]

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα σήμερα στο πλαίσιο του MWC 2021 το νέο Snapdragon 888+ SoC, μια ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση του flagship SoC που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετές premium συσκευές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Snapdragon 888+ SoC εστιάζει κυρίως στην ενίσχυση του gaming με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης. Το chipset περιλαμβάνει octa-core CPU με πυρήνες Kryo 680 χρονισμένους έως 3GHz, επεξεργαστή γραφικών Adreo 660 και την 6ης γενιάς AI Engine που προσφέρει απόδοση 32 teraflops σε διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης (20% βελτίωση σε σύγκριση με το Snapdragon 888).

Επιπλέον, ο συνεπεξεργαστής Hexagon 780 επιτρέπει την ταυτόχρονη εκτέλεση πολλαπλών νευρωνικών δικτύων σε πληθώρα διαφορετικών διεργασιών, ενώ το 2ης γενιάς Qualcomm Sensing Hub διατηρεί τη συσκευή σε alway-on κατάσταση για εκτέλεση διεργασιών AI αλλά με πολύ χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.

Τέλος, αναμένονται βελτιώσεις και στην απόδοση του 5G, ενώ αξίζει αναφοράς η Snapdragon Elite Gaming Suite που προσφέρει 20% χαμηλότερο χρόνο καθυστέρησης, υποστήριξη VRS (variable rate shading) και δυνατότητα να παίζεις games σε οθόνες ανάλυσης QHD με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 144Hz. Οι drivers, μάλιστα, θα αναβαθμίζονται στο εξής χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση νέου μεγάλου update του λειτουργικού συστήματος Android.

Οι πρώτες συσκευές με Qualcomm Snapdragon 888+ SoC αναμένονται μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2021, με την Honor να έχει επιβεβαιώσει ήδη ότι θα το χρησιμοποιήσει στην επόμενη ναυαρχίδα της

Δεν υπάρχουν σχόλια