ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung δελεάζει μηχανικούς από τις AMD και Apple για να σχεδιάσει δικά της ARM chips

Σύμφωνα με αναφορές, η Samsung δεν είναι ευχαριστημένη από την απόδοση των επεξεργαστών ARM επιδόθηκε τελευταία σε ένα «κυνήγι» για την εύρεση ταλέντου δελεάζοντας και προσλαμβάνοντας μηχανικούς και σχεδιαστές από τις εταιρείες AMD και Apple. Φαίνεται πως οι επόμενης γενιάς πυρήνες Cortex X της ARM δεν εντυπωσίασαν την Samsung -μάλιστα δεν κάλυψαν τις προσδοκίες της στο ελάχιστο- με αποτέλεσμα τόσο η Samsung όσο και η Qualcomm να «αλλάζουν τα σχέδια τους στρεφόμενες στην ανάπτυξη custom αρχιτεκτονικών» για τα μελλοντικά Exynos και Snapdragon SoCs τους αντίστοιχα. 

 Φαίνεται πως και οι δύο εταιρείες, παρόλο που έχουν αδειοδοτηθεί για να χρησιμοποιούν πυρήνες επεξεργαστή σχεδιασμένους από την ARM, δεν έμειναν ικανοποιημένες από τους Cortex X και πρόκειται να προχωρήσουν στην ανάπτυξη των δικών τους custom-made πυρήνων. Η Samsung πριν από λίγο καιρό λειτουργούσε το δικό της τμήμα ανάπτυξης πυρήνων που βασίζονταν στην αρχιτεκτονική ARM, με τον πυρήνα Mongoose -από το 2015- να αποτελεί καρπό των προσπαθειών της.
 Όμως η Samsung «έκλεισε» το δικό της τμήμα ανάπτυξης αρκούμενη στις αδειοδοτήσεις πυρήνων από την ίδια την ARM για να «τροφοδοτήσει» τις συσκευές της, συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας σειράς smartphones, Galaxy S21 (αν και στις εκδόσεις των συσκευών για ορισμένες περιοχές, όπως για τη Β. Αμερική χρησιμοποιεί chips της Qualcomm). Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως αν οι προσδοκίες της Samsung αφορούσαν περισσότερο τους πυρήνες Cortex X της ARM ή την επόμενης γενιάς Mali GPU ή και τα δύο. Πρόσφατα πάντως, οι Samsung και AMD ανακοίνωσαν μία πολύχρονη στρατηγική συνεργασία για να φέρουν την τεχνολογία Radeon και την αρχιτεκτονική RDNA2 στα smartphones και στα tablets της Samsung μέσα στο 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μηχανικός της Apple που πρόσφατα ολοκλήρωσε την εργασία του πάνω στην ανάπτυξη των επόμενης γενιάς επεξεργαστών της Apple προσχώρησε στην Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ζητώντας μάλιστα το δικαίωμα να «χτίσει» τη δική του ομάδα από ανθρώπους που θέλει να συνεργαστεί «έχοντας τον πλήρη έλεγχο πάνω στην ανάπτυξη» των νέων SoCs της. Από ότι φαίνεται, ο πόλεμος μεταξύ Apple, Samsung, Qualcomm, AMD, Intel και ARM (Nvidia) θα ανάψει για τα καλά φέτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια