ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αστυνομία και YouTube σε μια περίεργη διαπλοκή...

 Αστυνομία και YouTube σε μια περίεργη «συμμαχία»

Η αστυνομία στις ΗΠΑ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το αυστηρό σύστημα της πλατφόρμας του YouTube που προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα προκειμένου να αποτρέψει τη δημοσίευση video που παρουσιάζουν τα όργανα της τάξης να «εκτελούν» τα καθήκοντα τους.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε ένα βίντεο από την Anti Police-Terror Project (APTP), μία κοινοτική οργάνωση που λαμβάνει δράση κατά των ενεργειών του αστυνομικού τμήματος του Oakland, στο οποίο ο αναπληρωτής σερίφης, Alameda David Shelby επιχειρώντας να αποτρέψει τη δράση των παρευρισκόμενων έξω από το δικαστήριο της Alameda, αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπείται από μία γυναίκα.

Τότε, ο Shelby έβγαλε το τηλέφωνο του και έθεσε σε αναπαραγωγή το τραγούδι Blank Space της Taylor Swift, επικαλούμενος την αυστηρότητα που επιδεικνύει το YouTube στα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών, λέγοντας ότι «μπορείτε να τραβάτε όσο θέλετε, αλλά το video δεν μπορεί να δημοσιευτεί στο Youtube τώρα».

Μάλιστα, στη συνέχεια όταν ο Shelby ρωτήθηκε εάν η διοίκηση του τμήματος έχει δώσει εντολές να παίζουν μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα προκειμένου να αποφεύγεται η δημοσίευση των βίντεο με αυτούς πρωταγωνιστές, εκείνος απάντησε: «Απλώς ακούω μουσική», προσθέτοντας «για να μην μπορείτε να το δημοσιεύσετε στο Youtube».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω περιστατικό διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της προδικαστικής ακρόασης για τον αστυνομικό του San Leandro, Jason Fletcher, ο οποίος κατηγορήθηκε για φονική ανθρωποκτονία πέρυσι για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Steven Taylor, ενός μαύρου ανθρώπου που "φερόταν ακανόνιστα" στο Bay Area Walmart. Η οικογένεια του Taylor είπε στο San Francisco Chronicle ότι «υπέφερε από κρίση ψυχικής υγείας και δεν αποτελούσε απειλή για τους αξιωματικούς ή το ευρύ κοινό». Αντί να κλιμακώσει την κατάσταση και να συνδέσει τον Taylor με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ο Fletcher έβγαλε το όπλο του.

Ο Burch, ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο ανέφερε στο Mashable ότι η συγκέντρωση έξω από το ανώτερο δικαστήριο της κομητείας Alameda δεν ήταν διαμαρτυρία. Λόγω των περιορισμών του COVID-19, τόνισε ότι επιτρέπεται ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων εντός του δικαστηρίου, έτσι οι υποστηρικτές του Taylor, η οικογένεια και άλλοι κοινοί γνωστοί συγκεντρώθηκαν με πανό και καφέ για να ακούσουν την ακρόαση που μεταδόθηκε. Η αντιπαράθεση στο βίντεο ξεκίνησε, όταν ο αναπληρωτής σερίφης ζήτησε από τους διοργανωτές να αφαιρέσουν το πανό τους που δείχνει την υποστήριξη για τον Taylor, ισχυριζόμενος ότι αποτελούσε «κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια