ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Πίνακας Ελέγχου παραμένει και στα Windows 11

 


Από τα Windows 8, που κυκλοφόρησαν το 2012, η Microsoft προσπαθεί να καταργήσει τον Πίνακα Ελέγχου. Σε μία προσπάθεια να κάνει το λειτουργικό της πιο μοντέρνο και φιλικό προς τον χρήστη, η εταιρεία παρουσίασε μία νέα εφαρμογή ρυθμίσεων που όπως όλα δείχνουν δεν τελειοποίησε ακόμη. Γι’ αυτό τα Windows 11 έχουν τόσο την εφαρμογή των ρυθμίσεων όσο και τον Πίνακα Ελέγχου.

Στα Windows 8 η εφαρμογή των ρυθμίσεων περιείχε πολύ λίγες ρυθμίσεις. Μετά ήρθαν τα 8.1 που πρόσθεσαν ελάχιστα πράγματα. Τελικά το λανσάρισμα των Windows 10 άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζουμε αρκετά πράγματα στο υπολογιστή.Από το 2015 που κυκλοφόρησαν τα Windows 10 η Microsoft έχει προσθέσει στην εφαρμογή των ρυθμίσεων πάρα πολλές ρυθμίσεις, τις οποίες παλαιότερα παλιότερα βρίσκαμε στα άδυτα του Πίνακα Ελέγχου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μετάβαση, ώστε να καταργήσει εντελώς το παλιό και δύσχρηστο πρόγραμμα.

Γι’ αυτό, όποιος θέλει να πειράξει αρκετές από τις πιο προχωρημένες ρυθμίσεις του λειτουργικού, ακόμη και στα Windows 11, θα πρέπει να μπει στον Πίνακα Ελέγχου. Αν και η εφαρμογή των ρυθμίσεων είναι εμφανώς εμπλουτισμένη στο νέο OS, η ανάπτυξη της δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί η Microsoft προσπαθεί εκτός από προσθήκες να κάνει και βελτιώσεις. Τσέκαρε το gallery.

Δεν υπάρχουν σχόλια