ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mάχη για ίντερνετ από το διάστημα: 38.000 αιτήσεις για νέους δορυφόρους στην FCC


Μια σειρά εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διάστημα κατέθεσαν αιτήματα στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) την Πέμπτη για νέα ή διευρυμένα ευρυζωνικά δίκτυα, ζητώντας από τη ρυθμιστική αρχή να εγκρίνει σχεδόν 38.000 δορυφόρους. 
 Οι Amazon, Astra, Boeing, Inmarsat, Intelsat, Hughes Network, OneWeb, SpinLaunch και Telesat είναι μεταξύ των εταιρειών που ζητούν από την FCC να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό που είναι γνωστό ως V-band, ένα φάσμα συχνοτήτων το οποίο οι εταιρείες ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν για να παρέχουν παγκόσμια υπηρεσία ευρυζωνικότητας από το διάστημα. Η προθεσμία της FCC για τον τελευταίο γύρο προτάσεων που αφορούν τη χρήση του V-band έληγε την Πέμπτη τα μεσάνυχτα, οδηγώντας σε μαζική εισροή αιτήσεων. «Το πιο δύσκολο πράγμα στην οικοδόμηση ενός ευρυζωνικού συστήματος (χαμηλής τροχιάς) είναι η απόκτηση του φάσματος, όχι η κατασκευή και εκτόξευση δορυφόρων. 
Είναι μια προσπάθεια που θα κάνει οποιαδήποτε εταιρεία έχει μελλοντικά σχέδια να διεκδικήσει μερίδιο σε κάτι που δεν έχει μοιραστεί ακόμη», λέει ο Chris Quilty, ιδρυτής της ερευνητικής και επενδυτικής εταιρείας Quilty Analytics.\ Οι εταιρείες που έκαναν αίτηση έχουν ποικίλα backgrounds και σχέδια. Η Amazon εργάζεται για την αρχική αποστολή 3.236 δορυφόρων στο πλαίσιο του project Kuiper. Η Astra είναι μια κατασκευάστρια πυραύλων που προηγουμένως είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να κατασκευάσει διαστημικό αεροσκάφος. Η Boeing νωρίτερα αυτή την εβδομάσα έλαβε έγκριση από την FCC για ένα σύστημα 147 δορυφόρων. Η βρετανική OneWeb έχει διανύσει τη μισή διαδρομή για ένα αρχικό σύστημα 648 δορυφόρων σε τροχιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια