ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΙΒΜ: Παρουσιάζει τον Eagle, το νέο της κβαντικό επεξεργαστή

 ΙΒΜ: Παρουσιάζει τον Eagle, το νέο της κβαντικό επεξεργαστή

Ο IBM Eagle είναι ο νέος κβαντικός επεξεργαστής της εταιρείας, ο οποίος έχει τη δύναμη των 127 qubits. Παράλληλα, η IBM μας δίνει μία πρώτη γεύση του επόμενου κβαντικού υπολογιστή της, ο οποίος θα ονομάζεται Quantum System Two.

Όλες οι ανακοινώσεις έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του IBM Quantum Summit, στο πλαίσιο του οποίου, ο κολοσσός της IBM έδειξε όλες τις εξελίξεις που έχει φέρει στο πεδίο του hardware των κβαντικών υπολογιστών. Μάλιστα, η εταιρεία σημειώνει ότι μέχρι το 2025, το quantum computing θα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, ώστε να επιτρέπει ποικίλες χρήσεις και εφαρμογές.

Ο IBM Eagle είναι ο πρώτος κβαντικός επεξεργαστής της εταιρείας που ξεπερνά τα 100 qubits, κάτι που θεωρείται ότι δείχνει την εξέλιξη που συντελείται στον τομέα αυτό. Ο επεξεργαστής αυτός έχει την ικανότητα της διατήρησης όλων των qubits σε ένα κοινό επίπεδο, κάτι που είναι δύσκολο λόγω της φύσης τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερη ισχύ από τη συγκεκριμένη μονάδα.

Το σύστημα IBM Quantum System Two έχει την ικανότητα να συνεργάζεται με επεξεργαστές που υποστηρίζουν περισσότερα από 1000 qubits, με το σύστημα αυτό να έχει αρθρωτό σχεδιασμό, προκειμένου να μπορεί να φιλοξενεί διαφορετικά επιμέρους συστήματα και ποικίλες διαμορφώσεις. Η πρώτη εφαρμογή του συστήματος αυτού αναμένεται να γίνει το 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια