ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung δημιούργησε την πρώτη LPDDR5X DRAM στον κόσμο

 Η Samsung δημιούργησε την πρώτη LPDDR5X DRAM στον κόσμο

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα πως κατασκεύασε την πρώτη 16-gigabit (Gb) LPDDR5X DRAM στον κόσμο με αρχιτεκτονική 14nm, η οποία θα βρει εφαρμογή σε πληθώρα λύσεων που αφορούν το 5G, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την επαυξημένη (AR) και εικονική (VR) πραγματικότητα, αλλά και το περίφημο metaverse.

Το 16Gb LPDRR5X DRAM module θα προσφέρει 1.3x φορές ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων (έως 8.5 Gbps αντί 6.4Gbps) καταναλώνοντας 20% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τις μνήμες LPDDR5. Επιπλέον, χάριν στην αρχιτεκτονική του θα επιτρέπει την ενσωμάτωση έως 64GB μνήμης RAM σε ένα πακέτο προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες απόδοσης στις mobile συσκευές παγκοσμίως.

Η Samsung αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι θα ξεκινήσει συνεργασίες με τους μεγάλους κατασκευαστές chipsets παγκοσμίως για να δημιουργήσουν ένα πιο βιώσιμο πλαίσιο εργασίας που θα εξυπηρετήσει την επερχόμενη επέλαση του metaverse και θεωρεί ότι η LPDDR5X DRAM θα παίξει θεμελιώδη ρόλο.

Δεν αποκλείεται να δούμε μνήμη LPDDR5X σε κάποια από τα επερχόμενα smartphones της εταιρείας. Μάλλον δύσκολα στο Samsung Galaxy S21 FE που λέγεται ότι θα παρουσιαστεί στις 4 Ιανουαρίου 2022, αλλά ίσως στη σειρά Samsung Galaxy S22 που επίσης λέγεται ότι θα παρουσιαστεί στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια