ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς να προβάλετε αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi στο Android


 Αναρωτιέστε πώς να εμφανίσετε έναν κωδικό πρόσβασης Wi-Fi στο Android; Ενώ είστε ήδη συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο, εντούτοις δεν μπορείτε να δείτε ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασης του. Και φυσικά δεν μπορείτε να θυμάστε όλους αυτούς τους κωδικούς.

Αν θέλετε να μοιράσετε αυτόν τον κωδικό σε κάποιο φίλο σας θα πρέπει να του τον δώσετε κατά κάποιον τρόπο “κρυπτογραφημένο” καθώς η τελευταία έκδοση Android μοιράζει τους κωδικούς μέσω QR.

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να βρείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi στο Android τηλέφωνό σας , χρησιμοποιώντας μερικές διαφορετικές μεθόδους. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι μέθοδοι θα σας επιτρέψουν να δείτε μόνο τους κωδικούς πρόσβασης στους οποίους έχετε συνδεθεί στο παρελθόν.

Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi σε Android τηλέφωνο χωρίς Root

Ξεκινώντας από το Android 10, μπορείτε πλέον να βλέπετε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi για τα αποθηκευμένα δίκτυά σας χωρίς να έχετε πρόσβαση στο root της συσκευή σας. Ας δούμε πώς να το κάνετε αυτό. Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται ελαφρώς διαφορετική ανάλογα με το τηλέφωνό σας και την έκδοση Android που έχετε.Για να προβάλετε έναν κωδικό πρόσβασης Wi-Fi σε Android 10 ή νεότερη έκδοση, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Wi-Fi. Θα δείτε το τρέχον δίκτυο Wi-Fi στην κορυφή της λίστας. Επιλέξτε το για να προβάλετε επιλογές για το δίκτυο. Σε αυτή τη σελίδα, επιλέξτε το κουμπί Κοινή χρήση. Ίσως να χρειαστεί να επιβεβαιώσετε το πρόσωπο/δαχτυλικό σας αποτύπωμα ή να εισαγάγετε τον κωδικό PIN για να προχωρήσετε. Μόλις το κάνετε, θα δείτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi του δικτύου σας να παρατίθεται κάτω από έναν κωδικό QR.

Εάν ο κωδικός πρόσβασης δεν εμφανίζεται μαζί με το κωδικό QR (όπως π.χ. στα Xiaomi που τρέχουν MIUI), μπορείτε φυσικά να σαρώσετε τον κωδικό QR από άλλη συσκευή για να συνδεθείτε.

qr wi fi 1

Αλλά αν επιμένετε να μάθετε ποιος είναι ο κωδικός πίσω από το QR τότε μπορείτε να σαρώσετε με δεύτερη συσκευή το κωδικό και πριν συνδεθείτε με το δίκτυο απλά να τον δείτε σαν κείμενο.

Υπάρχει περίπτωση το τηλέφωνό σας να σας δείξει το ssid του δικτύου και το κωδικό να τον έχει με αστερίσκους. Πατήστε μία φoορά πάνω στους αστερίσκους και θα αποκαλυφθεί το password.

qr wi fi 2

Αν δεν έχετε δεύτερη συσκευή, βγάλτε ένα screenshot του QR κωδικού, στείλτε την με κάποιο τρόπο σε ένα υπολογιστή (π.χ. με email) και μετά σκανάρετέ την στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Πώς να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi σε συσκευές με Android 9 και παλαιότερη
Εάν χρησιμοποιείτε Android 9 ή παλαιότερη έκδοση ή το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει την παραπάνω επιλογή, θα πρέπει να στραφείτε σε άλλες μεθόδους για να αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Δυστυχώς, αυτές οι μέθοδοι απαιτούν όλες μια συσκευή Android με Root.

Wi-Fi,wifi,Android,password,root,κωδικός,πρόσβασης,ssid

Αυτό συμβαίνει επειδή το αρχείο που περιέχει τα διαπιστευτήρια Wi-Fi για τα αποθηκευμένα δίκτυα βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κατάλογο του αποθηκευτικού χώρου του τηλεφώνου σας. Δεν έχετε άδεια προβολής του φακέλου ή των αρχείων μέσα σε αυτόν, εκτός και αν έχετε root πρόσβαση.

Εάν έχετε root, μπορείτε να μεταβείτε στο /data/misc/wifi χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή εξερεύνησης αρχείων που υποστηρίζει την περιήγηση στο root. Ανοίξτε το wpa_supplicant.conf και θα δείτε το όνομα του δικτύου σας ( ssid ) και τον κωδικό πρόσβασής του ( psk ).

Σε περίπτωση που αυτό δεν λειτουργεί ή θέλετε να δοκιμάσετε άλλη μέθοδο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή προβολής κωδικών πρόσβασης Wi-Fi, όπως το WiFi Password Viewer. Αυτά σας επιτρέπουν να επιλέξετε ένα αποθηκευμένο δίκτυο για να δείτε τον κωδικό πρόσβασης χωρίς πολλά κλικς.

Απαιτούν root και έχουν μικτές κριτικές, που είναι μεταξύ τους ημέρα με την νύχτα. Εάν το τηλέφωνό σας κρυπτογραφεί το αρχείο που περιέχει κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά. iGurugr

Δεν υπάρχουν σχόλια