ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ πρώτο “πλυντήριο” ανθρώπων που βγαίνει στην αγορά


 Το 2024 αναμένεται να βγει στην αγορά το πρώτο “πλυντήριο” για ανθρώπους, ιαπωνικής – βεβαίως – έμπνευσης και κατασκευής.

Πρόκειται για έναν ατομικό θάλαμο, τεχνολογικά υπερ-εξοπλισμένο όπου μπορεί κάποιος να ξαπλώσει εντός του απολαμβάνοντας αυτόματα υπηρεσίες προσωπικής καθαριότητας –  αλλά και χαλάρωσης.

H ιδέα του ανθρώπινου πλυντηρίου δεν είναι νέα. Στην Osaka Expo του 1970, ο ιαπωνικός γίγαντας ηλεκτρονικών Sanyo Electric παρουσίασε το “Ultrasonic Bath”, ένα ανθρώπινο πλυντήριο που καθάριζε, έκανε μασάζ και στέγνωνε τον επιβάτη σε έναν πλήρως αυτοματοποιημένο κύκλο 15 λεπτών.

Η ιδέα δεν απογειώθηκε ποτέ ως εμπορικό προϊόν, αλλά τώρα μια άλλη ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας θέλει να δώσει μια ευκαιρία, υποσχόμενη να προσφέρει μια μοντέρνα εικόνα του ανθρώπινου πλυντηρίου μέχρι το 2025.

Η Science Co. Ltd. με έδρα την Οσάκα, μια εταιρεία γνωστή για τις πολλές καινοτομίες της στην τεχνολογία μπάνιου και κουζίνας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει τη δική της έκδοση του ανθρώπινου πλυντηρίου που βασίζεται σε μία “τεχνολογία λεπτών φυσαλίδων”, και περιέχει μια ποικιλία αισθητήρων παρακολούθησης όπως κι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που υπόσχεται μια σύνθετη εμπειρία μπάνιου.

Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια