ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ LG ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ...

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εύκαμπτη οθόνη με δυνατότητα επέκτασης, απλά αυτήν την φορά το τμήμα LG Display πρωτοπορεί τόσο με το υλικό που χρησιμοποιεί, όσο και με τις δυνατότητες της νέας δημιουργίας της.

Η εταιρεία παρουσίασε μια πρωτότυπη οθόνη 12’’ κατασκευασμένη από έναν τύπο πυριτίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των φακών επαφής σε συνδυασμό με micro LEDs ως πηγή φωτός. Η ανάλυση της είναι 100ppi (pixels per inch) και είναι πλήρως έγχρωμη, ενώ τα εσωτερικά καλώδια έχουν σχήμα S αντί για ευθεία γραμμή ούτως ώστε να συνεχίζουν την παροχή ηλεκτρισμού παρότι ο χρήστης μπορεί να στρίβει, να τεντώνει ή να συμπιέζει την οθόνη. 

lg-display-flex.jpg

Σύμφωνα με την LG, η οθόνη της μπορεί να επεκταθεί κατά 20% σε σύγκριση με το αρχικό μέγεθος της (δλδ φτάνει σε μέγεθος περίπου 14’’), ποσοστό που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν συγκρίνουμε το 130% που προσφέρει μια παρόμοια πρόταση της Royole, αλλά στην περίπτωση της LG η ανάλυση είναι σημαντικά υψηλότερη και φυσικά είναι έγχρωμη.

Ως πιθανές εφαρμογές μιας τέτοιας οθόνης καταγράφονται τα dashboards σε αυτοκίνητα και αεροπλάνα, αλλά και τα «έξυπνα» έπιπλα του μέλλοντος. Προφανώς θα αργήσουμε να δούμε κάποια πραγματική υλοποίηση της τεχνολογίας, αλλά βλέπουμε ότι συνεχίζεται η έρευνα επάνω σε όχι και τόσο συνηθισμένες χρήσεις των εύκαμπτων οθονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια