ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ταχύτεροι και Οικολογικοί ARM για κινητά

Η ARM παρουσίασε τους νέους ταχύτερους και οικολογικότερους επεξεργαστές της, που βασίζονται σε τεχνολογία ολοκλήρωσης 28nm. Οι επεξεργαστές ARM χρησιμοποιούνται περισσότερο και έχουν γίνει γνωστοί στο κοινό από τα smartphones και γενικότερα τις φορητές συσκευές, στις οποίες επικρατούν κατά κράτος.
Η νέα λιθογραφική μέθοδος στην οποία κατασκευάζονται εξασφαλίζει χαμηλότερες καταναλώσεις αλλά και υψηλότερες επιδόσεις. Κατά την παρουσίαση, που έλαβε μέρος στη Βαρκελώνη, αναφέρθηκε πως η παραγωγή τους θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνου του έτους, στο εργοστάσιο της GlobalFoundries στη Δρέσδη.
Τα καλά νέα για τους χρήστες, είναι πως οι επόμενες γενιές φορητών συσκεών που βασίζονται στους ARM, θα καταναλώνουν 30% λιγότερη ενέργεια, επομένως θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, όπως για παράδειγμα και περισσότερο χρόνο ομιλίας και αναμονής. Αντίστοιχα υπολογίζεται πως υπάρχει αύξηση 40% των επιδόσεων σε σχέση με τους αντίστοιχους επεξεργαστές στα 40nm. Έτσι θα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για χρήση σε tablet αλλά και μικρούς φορητούς υπολογιστές [netbook], όπως άλλωστε αναφέρει και η ίδια η ARM η οποία προσπαθεί να εισέλθει δυναμικά στο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια