ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξυπνη ιδέα γα το Symbian to Nokia Bots

Τα Beta Labs της Nokia κυκλοφόρησαν στην αγορά τα Nokia Bots, τα οποία είναι μίνι εφαρμογές με σκοπό να καταγράψουν τον τρόπο που ο χρήστης χρησιμοποιεί το κινητό του με απώτερο σκοπό να βελτιώσουν την ευχρηστία του, είτε προτείνοντας ρυθμίσεις είτε αλλάζοντας κάποιες άλλες από μόνες τους. Όλα τα bots απαιτούν διαφορετικές χρονικές περιόδους για να «μάθουν» τη συμπεριφορά του χρήστη αναφορικά με την συσκευή του, οπότε μιας και έρχονται σε ένα πακέτο που εγκαθιστάται σαν widget στην κυρίως οθόνη των N97 και Ν97 mini, θα πρέπει να αφεθούν να κάνουν... την δουλειά τους για μερικές μέρες.
Πιο αναλυτικά παιδιά:
Το Alarm bot μαθαίνει τι ώρα συνήθως χτυπάει το ξυπνητήρι και προτείνει την ανάλογη ρύθμιση του ξυπνητηριού μαζί με αλλαγή των ηχητικών προφίλ του χρήστη ώστε π.χ. το βράδυ να είναι σε αθόρυβη λειτουργία και το πρωί να αλλάζει αυτόματα σε προφίλ με ήχους.
Το Profile bot θα αυτοματοποιήσει τις αλλαγές των ηχητικών προφίλ σας χρησιμοποιώντας στοιχεία από το ημερολόγιο σας, π.χ. αν έχετε σημειώσει ότι την Κυριακή θα παραβρίσκεστε στην εκκλησία από τις 7.30 μέχρι τις 10.30 το κινητό σας γι ʽαυτό το χρονικό διάστημα θα παραμένει σε προφίλ δόνησης ή αθόρυβο.
Το Shortcut bot παρακολουθεί ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε τακτικότερα και επεμβαίνει στην αρχική σας οθόνη τοποθετώντας συντομεύσεις γι ʽαυτές τις εφαρμογές ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτές.
Το Battery bot ελέγχει τη μπαταρία σας και σας ενημερώνει με μήνυμα στην αρχική οθόνη ότι η μπαταρία σας εξαντλείται και σας προτείνει να την φορτίσετε. Όπως προκύπτει λοιπόν, ο στόχος των Bots της Nokia είναι να προσδώσουν έναν βαθμό «τεχνητής νοημοσύνης» στη συσκευή σας ώστε να βελτιστοποιείται η χρήση της με βάση το πως την χρησιμοποιείτε ώστε να μην ασχολείστε με... περιττές λεπτομέρειες και ρυθμίσεις. Φυσικά, μένει να δούμε την λειτουργία τους στην πράξη ώστε να διαπιστώσουμε κατά πόσο τα κινητά μας γίνονται... όντως εξυπνότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια