ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Altera βρίσκεται η Intel




Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, η Intel σε μία προσπάθεια να ισχυροποιήσει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης ημιαγωγών Altera.
Οι δύο εταιρείες, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, όταν η Altera ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία της Intel στην κατασκευή ενός νέου τύπου chip που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολλές εφαρμογές, από το cloud computing έως στις εφαρμογές αποθήκευσης. Τότε, ο Brian Krzanich, CEO της Intel είχε δηλώσει: “Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Altera στην κατασκευή κορυφαίων chipset, εκμεταλλευόμενοι την κορυφαία τεχνολογική μέθοδο της Intel”.
Φαίνεται ωστόσο πως οι εταιρείες ήρθαν αναπάντεχα πιο κοντά από όσο περίμεναν κάποιοι, και μετά την έντονη πρόσφατη φημολογία, οι μετοχές των Intel και Altera σημείωσαν κέρδη στο χρηματιστήριο κατά 6,35% και 28,4% αντίστοιχα.

Η Altera, που έχει την έδρα της στο San Jose στην California έχει χρηματιστηριακή αξία $10 δισεκατομμυρίων – μετά την γνωστοποίηση των συζητήσεων η αξία της ανέβηκε στα $13,4 δις- και κατασκευάζει προγραμματιζόμενα chips που χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού, από modem, routers και τηλεφωνικά κέντρα έως σε συστήματα πλοήγησης αυτοκινήτου. Το 2014, ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ ύψους $1,9 δισεκατομμυρίων.

Αν επιβεβαιωθούν τα νέα, τότε η Intel θα έχει πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της, μετά την εξαγορά της McAfee έναντι $7,68 δισεκατομμυρίων το 2011. Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την φημολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια