ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Vodafone και Cosmote εγκαινιάζουν επίσημα το δίκτυο 4G+



Την τεχνολογία LTE Advanced η αλλιώς 4G+ ξεκινούν να προωθούν από σήμερα, δύο από τα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της χώρας μας, η Cosmote και η Vodafone, δίνοντας στη δημοσιότητα διάφορες πληροφορίες για τις ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες που θα μπορούμε να έχουμε στη διάθεση μας.
Η Vodafone κάνει την αρχή, διαθέτοντας πρώτη (όπως αναφέρει στο επίσημο δελτίο τύπου) εμπορικά το νέο ευρυζωνικό δίκτυο 4G+, με τις ταχύτητες που ανακοινώνονται να ζαλίζουν. Χωρίς να γίνεται αναφορά για τις περιοχές που υποστηρίζονται, οι ταχύτητες του νέου ευρυζωνικού κινητού δικτύου είναι πραγματικά εντυπωσιακές αφού θεωρητικά, η μέγιστη ταχύτητα download φτάνει τα 300Mbps ενώ αυτή του upload στα 50Mbps.

Από την πλευρά της η Cosmote αναφέρει ότι το δικό της 4G+ δίκτυο είναι ενεργό σε επιλεγμένες περιοχές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με την επέκταση στην υπόλοιπη Ελλάδα να είναι προγραμματισμένη το επόμενο διάστημα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ενδεικτικά, μια DVD ταινία μπορεί να κατέβει στον υπολογιστή σε λιγότερο από 3 λεπτά ενώ 150 τραγούδια, μεγέθους 8mb το καθένας, μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Οι ταχύτητες αυτές γίνονται πραγματικότητα από τα συγκεκριμένα δίκτυα μετά από αξιοποίηση του νέου φάσματος στα 2.600Mhz το οποίο απέκτησαν μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο στα 1800MHz.

Δεν υπάρχουν σχόλια