ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To ρολόϊ ΗΥΤ Η3 είναι ένα θαύμα της... υδρομηχανικής

 

Ορισμένοι ελβετικοί χρονογράφοι διαθέτουν ιδιαίτερα πολύπλοκους μηχανισμούς και για την συναρμολόγηση τους απαιτούν μέρες από εξειδικευμένους ωρολογοποιούς.
Το HYT H3 χρησιμοποιεί στοιχεία από κλασσικούς μηχανισμούς, ωστόσο επιπλέον χρησιμοποιεί υδρομηχανική κίνηση, χαρακτηριστικό που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στους χρονογράφους.

Με την υδρομηχανική κίνηση, ένας μικρός οριζόντια τοποθετημένος σωλήνας που έχει υγρό, μετράει τις ώρες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρεία χρησιμοποίησε παραλληλόγραμμο σχήμα στο ρολόϊ και ένα μικρού μήκους τριχοειδή σωλήνα, όπου το χρωματισμένο υγρό που βρίσκεται στο εσωτερικό του ωθείται με την χρήση ενός ζευγαριού από "ακροφύσια" ωστόσο έγινε γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει ακόμα μία έκδοση του ρολογιού, με στρογγυλή κάσα που ο σωλήνας θα έχει κυκλικό σχήμα.

Το HYT H3 είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και πλατίνα, έχει διαστάσεις 62 x 41 x 16 χιλιοστά και είναι αδιάβροχο μέχρι τα 30 μέτρα. Η HYT έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν τις εκδόσεις H1 και H2 ωστόσο πρόσφατα ανακοίνωσε την έκδοση H3.
Η τελευταία έκδοση του χρονογράφου θα κατασκευαστεί σε 25 αντίτυπα και το κόστος του αγγίζει τα $290.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια