ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τελευταία αναβάθμιση του uTorrent μετατρέπει τον υπολογιστή σου σε bitcoin miner



Σύμφωνα με μία αναφορά του Trusted Reviews, η τελευταία αναβάθμιση του uTorrent ενδεχομένως να καταλαμβάνει υπολογιστές με στόχο το κέρδος.
Η πρόσφατη αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης torrent, εγκαθιστά στον υπολογιστή μία εφαρμογή με την ονομασία Epic Scale, που χρησιμοποιεί πόρους του επεξεργαστή με στόχο την εξόρυξη bitcoins (bitcoin mining, και πιο συγκεκριμένα Litecoins) στο παρασκήνιο!
Επειδή η εγκατάσταση του προγράμματος πραγματοποιείται αυτόματα, οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν ιδέα ότι ο υπολογιστής τους χρησιμοποιείται για bitcoin mining.

Οι "διαθέσεις" του προγράμματος έγιναν αντιληπτές αφότου διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση στον φόρτο εργασίας του επεξεργαστή. Σε μία ανάρτηση στο forum, εκπρόσωπος του uTorrent επιβεβαίωσε το "bundle" λέγοντας πως "η Epic Scale είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για μας για να συνεχίσουμε να παράγουμε έσοδα για την εταιρεία".

Το litecoin/ bitcoin mining είναι ένας εύκολος τρόπος για να βγάζουν κέρδη από μολυσμένους με malware υπολογιστές διάφοροι κυβερνοεγκληματίες που έχουν υπό τον έλεγχο τους botnets αλλά και άλλοι online εγκληματίες, αφήνοντας τους χρήστες να πληρώνουν το κόστος από την εκμετάλλευση της επιπλέον επεξεργαστικής ισχύος των υπολογιστών τους.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το να πλασάρεται ένας bitcoin miner πακέτο με μία δημοφιλής εφαρμογή, είναι μάλλον μία γλοιώδης κίνηση από πλευράς uTorrent, ειδικά από την στιγμή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. H εταιρεία, αργότερα μιλώντας στο The Verge είπε ότι δεν υπήρχε "αθόρυβη/ κρυφή εγκατάσταση" και πως το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι χρήστες να εγκατέστησαν το πρόγραμμα φυσιολογικά και με την θέληση τους κατά την διάρκεια της εγκατάστασης του uTorrent.
Στο ίδιο νήμα, ο εκπρόσωπος του uTorrent συνέστησε την αφαίρεση/ απεγκατάσταση του φακέλου της Epic Scale, αλλά πολλοί χρήστες ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα επιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια