ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

OCZ Vector 180 240 GB Review



Μετά από αρκετό καιρό στην αγορά, έφτασε η ώρα της απόσυρσης για τη σειρά Vector 150 της OCZ, με την καινούρια να φέρει την όχι και τόσο πρωτότυπη ονομασία Vector 180.
Ήδη θα έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε τι διαφορές χωρίζουν τις δύο παραπάνω σειρές, εκτός από από το κατά τριάντα μονάδες μεγαλύτερο κωδικό μοντέλου. Για αρχή οι καινούριοι Vectors χρησιμοποιούν διαφορετικές μνήμες NAND σε σχέση με τους παλιούς και επίσης στην 180 σειρά προστέθηκε και ένα καινούριο μοντέλο με 960 GB χωρητικότητα.

Επιπρόσθετα οι Vector 180 εξοπλίζονται με μερική προστασία έναντι απώλειας δεδομένων σε περιπτώσεις διακοπής της τροφοδοσίας του SSD (η OCZ ονομάζει το εν λόγω χαρακτηριστικό Power Failure Management Plus). Με λίγα λόγια όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στη μνήμη cache του SSD και πάλι θα χαθούν σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας, αλλά αυτό δε θα επηρεάσει τα υπάρχων δεδομένα που βρίσκονται στις κύριες μνήμες αποθήκευσης του δίσκου, μιας και ο κατάλογος διευθυνσιοδότησης της NAND θα παραμείνει ανέπαφος.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μικρών πυκνωτών που παίζουν στην ουσία το ρόλο μπαταρίας και δίνουν αρκετό χρόνο στο δίσκο ώστε να σώσει κάποια δεδομένα πριν διακοπεί η λειτουργία του, σε περίπτωση ξαφνικής προβλήματος στην τροφοδοσία του.

Οι καινούριοι Vector 180 έρχονται σε τέσσερις χωρητικότητες: 120 GB, 240 GB, 480 GB και 960 GB. Εμείς θα δοκιμάσουμε το δεύτερο μοντέλο της σειράς, το οποίο και πιστεύουμε ότι είναι αυτό που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, λόγο χωρητικότητας αλλά και της τιμής του που το κάνει προσιτό σε μεγάλη μερίδα χρηστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια