ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Gfk: Περισσότερες από 51 εκ. οι πωλήσεις συσκευών wearables το 2015



Η κατηγορία των wearables αναμένεται να μεγαλώνει ανά μήνα όσο νέες εταιρείες όπως η Apple κάνουν την είσοδο τους σ' αυτή με νέες προτάσεις, όμως το ερώτημα παραμένει κατά πόσο θα συναντήσει ευρεία αποδοχή από τους καταναλωτές.
Η εταιρεία ερευνών Gfk προσπαθεί να δώσει μια απάντηση σ' αυτό το ερώτημα με την τελευταία της έρευνα η οποία προβλέπει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις συσκευών wearable θα φθάσουν τα 51 εκατομμύρια μόνο φέτος. Τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι μόνο το 2014 αγοράστηκαν συνολικά 17.6 εκ. wearables ένας αριθμός στον οποίο συμπεριλαμβάνονται έξυπνα ρολόγια και smartbands (fitness trackers).
Ενδεικτικό είναι ότι τα wearables αυτά που παρακολουθούν τις επιδόσεις σας κατά τη γυμναστική σημείωσαν πωλήσεις 13.5 εκ. τον περασμένο χρόνο έναντι 4.1 εκ, έξυπνων ρολογιών για την ίδια περίοδο. Πάντως για το 2015 η Gfk προβλέπει ότι οι αριθμοί των δύο αυτών κατηγοριών θα είναι περίπου ίσοι, εξαλείφοντας το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής με την οποία διατίθενται τα smartbands έναντι των smartwatches. Ενδεικτικό είναι ότι σε ερώτηση της εταιρείας, το 56% κατόχων smartphone απάντησαν θετικά στο αν βλέπουν θετικά την αγορά ενός έξυπνου ρολογιού με δυνατότητα εγκατάστασης sim κάρτας προκειμένου η χρήση του να μη στηρίζεται σε ένα smartphone.

Σε κάθε περίπτωση, ολόκληρη η κατηγορία αναμένεται να συναντήσει μεγαλύτερη αποδοχή από τους καταναλωτές μετά τον Απρίλιο όταν και θα κυκλοφορήσει το Apple Watch

Δεν υπάρχουν σχόλια