ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD ανακοινώνει και επίσημα το FreeSync


Μετά από πάρα πολύ καιρό από την ημέρα που η AMD είχε ανακοινώσει ότι δούλευε πάνω στο Freesync, μια παραλλαγή του G-Sync της Nvidia, που όμως θα βασιζόταν σε open standards, η εταιρία σήμερα ανακοίνωσε και επίσημα την διαθεσιμότητά του.
.
Το FreeSync υπόσχεται στους gamers να εξαφανίσει τρία βασικά προβλήματα. Το tearing και το stuttering που παρατηρούνται όταν το frame rate είναι διαφορετικό από το refresh rate της οθόνης και το input lag το οποίο παρατηρείται όταν κάποιος έχει ενεργοποιημένο το V-Sync στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα δύο πρώτα προβλήματα.

95e

Σε αντίθεση με το G-Sync που είναι κλειστό πρότυπο της Nvidia και απαιτεί ειδικό hardware της εταιρίας, το FreeSync αποτελεί μέρος του DisplayPort 1.2a της VESA και εκτός του ότι δεν απαιτεί κάποιο ειδικό hardware από την μεριά της AMD, δεν υποχρεώνει τους κατασκευαστές οθονών να πληρώσουν κάποια άδεια χρήσης για αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να αναμένονται οι οθόνες με FreeSync να είναι φτηνότερες έναντι αυτών με Gsync. Θα χρειάζεται όμως να υποστηρίζεται και από την κάρτα γραφικών. Μέχρι στιγμής το FreeSync το υποστηρίζουν οι τελευταίας γενιάς κάρτες γραφικών της AMD, και πιο συγκεκριμένα οι R9 290, R9 290X, R9 295X2, R9 285, R7 260X, R7 260 και αυτές που βρίσκονται ενσωματωμένες στους Kaveri APUs, αλλά και η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών των Broadwell της Intel.

Η AMD ανακοίνωσε ότι κατ' ελάχιστο έχουν ήδη ανακοινωθεί ή αναμένεται να ανακοινωθούν δώδεκα μοντέλα από μεγάλους κατασκευαστές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία, σε διάφορες διαστάσεις, αναλύσεις, ρυθμούς ανανέωσης και τεχνολογία panel.

95i
95j
95g
95h

Δεν υπάρχουν σχόλια