ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καθαρίστε το κινητό σας όσο συχνά πλένετε τα χέρια σας, για να αντιμετωπίσετε τον κορωνοϊό!

Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε συνεχώς και, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να το καθαρίζουμε τόσο συχνά όσο τα χέρια μας!
Η έξαρση του κορωνοϊού έχει φέρει στην επιφάνεια οδηγίες για το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στην προσωπική μας υγιεινή. Έτσι, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας αρκετά συχνά (και μάλιστα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα), πρέπει όμως να φροντίζουμε ώστε να παραμένουν καθαρά και αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή συνέχεια.
Ένας ιός σαν τον Covid-19 μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, να παραμείνει σε επιφάνειες όπως ένα κινητό για μία εβδομάδα, έτσι η ιδέα του να το καθαρίζουμε (όσο συχνά πλένουμε τα χέρια μας) είναι κάτι που πρέπει να υιοθετήσει ο καθένας μας.
Τα αλκοολούχα πανάκια θεωρούνται χρήσιμα για το καθάρισμα επιφανειών και την απομάκρυνση τυχόν μικροβίων. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε κάπως προσεκτικοί στη χρήση αλκοόλ για τον καθαρισμό ενός κινητού, καθώς αρκετές συσκευές διαθέτουν ολεοφοβική επίστρωση που ενδέχεται να καταστραφεί από σκληρές χημικές ουσίες. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές εταιρείες όπως η Apple ή η Google προτείνουν ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε σαπουνόνερο με ένα πανί χωρίς χνούδι και τίποτα άλλο για τον καθαρισμό της συσκευής σας.
Αν πάντως διαθέτετε screen protector (που κατά τη γνώμη μας χρειάζεται σε κάθε περίπτωση, καθώς προστατεύει το κινητό σας και από πτώσεις ή χτυπήματα) τότε ένα αντισηπτικό μαντηλάκι με αλκοόλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα.
Σύμφωνα με τις έρευνες, το κινητό είναι ένα αντικείμενο που έχουμε συνέχεια στα χέρια μας, καθώς έχει υπολογιστεί ότι πιάνουμε το τηλέφωνό μας 2.600 φορές τη μέρα και το χρησιμοποιούμε γύρω στις 76 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια