ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nέο Google Chromecast Ultra με Android T

Google πιθανόν ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα δεύτερης γενιάς Chromecast Ultra εντός του 2020, που θα βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android TV. Η πηγή της πληροφορίας αναφέρει ότι θα πρόκειται για ένα dongle παρόμοιο με τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά με μια προσθήκη που οι χρήστες ζητούσαν εδώ και καιρό: Την προσθήκη ενός εξωτερικού τηλεχειριστηρίου. 

Η νέα συσκευή έχει την κωδική ονομασία "sabrina" και θα υποστηρίζει 4K HDR περιεχόμενο. Θα διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα Bluetooth και WiFi, όπως αναμένεται, άλλωστε, από τέτοιες συσκευές. Το τηλεχειριστήριο θα αποτελεί έναν συνδυασμό του Daydream View και του Apple TV τηλεχειριστηρίου. 

Αναφέρεται, επίσης, ότι στο χειριστήριο θα υπάρχει και ένα κουμπί αποκλειστικά για χρήση του Google Assistant, που θα επιτρέπει τη διαχείριση του περιεχομένου με φωνητικές εντολές. Τέλος, θα είναι γενικής χρήσης, επιτρέποντας τον προγραμματισμό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο 9to5Google, το νέο Chromecast Ultra θα επιτρέπει πρόσβαση σε εφαρμογές όπως YouTube TV, Netflix, Disney+, Hulu κ.α. Η τιμή και η διαθεσιμότητα δεν είναι γνωστά αυτή τη στιγμή. Η υπόθεση ότι η νέα συσκευή θα ανακοινωνόταν στο Google I/O 2020 μαζί με το νέο Pixel 4a, προφανώς δεν μπορεί να επαληθευτεί, καθώς η σχετική εκδήλωση της Google ακυρώθηκε λόγω του κοροναϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια