ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Intel χρειάζεται 2 χρόνια για να φτάσει τον ανταγωνισμό

Η Intel είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο κατασκευής επεξεργαστών, ωστόσο ο Chief Financial Officer (CFO) της εταιρείας, George Davis, παραδέχτηκε ότι η Intel βρίσκεται πίσω από τους ανταγωνιστές και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να τους φτάσει. Ο Αμερικανικός κολοσσός φαίνεται πως δυσκολεύεται με τα 10nm την ώρα που η TSMC παράγει μαζικά chip των 7nm και αναπτύσσει σταδιακά την αρχιτεκτονική των 5nm.
Πιο συγκεκριμένα, ο Davis δήλωσε:
Αυτό δεν θα είναι το καλύτερο node που έχει δημιουργήσει ποτέ η Intel. Θα είναι λιγότερο παραγωγικό από τα 14nm ακόμη και από τα 22nm, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για τις βελτιώσεις που βλέπουμε και αναμένουμε να ξεκινήσει η περίοδος των 7nm με καλύτερη απόδοση, ξεκινώντας από τα τέλη του 2021.
Στόχος της Intel είναι η αύξηση των επιδόσεων με βελτιώσεις στο επίπεδο πλατφόρμας το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη μίας AI καθώς και του λογισμικού. Τέλος, η Intel ελπίζει να φτάσει την TSMC προς το τέλος του 2021 ενώ η διαδικασία των 3nm θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια