ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

COVID-19: Η AI της Alibaba διαγνώσκει τον κορωνοϊό με επιτυχία 96%

Η έξαρση του κορωνοϊού COVID-19 έχει βαρέσει κόκκινο σε παγκόσμιο επίπεδο και γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να βρεθούν λύσεις τόσο για την έγκαιρη διάγνωση του, όσο και για την καταπολέμηση του. Θα περίμενε κανείς ότι οι λύσεις αυτές θα προκύψουν κυρίως από φαρμακευτικές εταιρείες και ερευνητικά ιατρικά κέντρα, παρόλα αυτά, οι εταιρείες τεχνολογίας δεν μένουν αμέτοχες και εκμεταλλεύονται τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για να συμμετέχουν ενεργά.
Μία από αυτές είναι η Alibaba, ο κολοσσός από την Ασία, που σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei Asian Review έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διάγνωσης του κορωνοϊού. Αυτό βασίζεται σε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (ή καλύτερα Μηχανικής Μάθησης) που “διαβάζει” τις αξονικές τομογραφίες των ασθενών και διαγνώσκει με επιτυχία 96% τον COVID-19, μέσα σε μόλις 20 δευτερόλεπτα. Η εκπαίδευση του αλγορίθμου έγινε με την ανάλυση 5000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού και το σύστημα έχει δοκιμαστεί ήδη με επιτυχία σε νοσοκομεία της Κίνας. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, χρησιμοποιείται κανονικά σε τουλάχιστον 100 κέντρα υγείας της χώρας.
Να σημειωθεί ότι μια παρόμοια τεχνολογία έχει αναπτύξει και η Ping An που προσφέρει σε γενικές γραμμές την ίδια απόδοση, δηλαδή άνω του 90% επιτυχία διάγνωσης μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο εμβόλιο για το COVID-19 θα τεθεί σε κλινικές δοκιμές από τον Ιούνιο και αναμένεται στην αγορά το 2021.
*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το AIDevelopmentHub.

Δεν υπάρχουν σχόλια