ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Bill Gates αποχωρεί από τη Microsoft - Στρέφεται αποκλειστικά στη φιλανθρωπία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft ανακοίνωσε την αποχώρηση του Bill Gates, ιδρυτικού μέλους της εταιρίας στα μέσα της δεκαετίας του '70 μαζί με τον Paul Allen.
Το βασικό και ιδρυτικό μέλος της Microsoft, ο Bill Gates αφήνει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας κάτι που δήλωσε πριν από μερικές ώρες η ίδια η εταιρία. Ο Bill Gates πραγματοποιούσε παράλληλα με μετέπειτα ασχολία του στη Microsoft ως Διευθύνον Σύμβουλος και μεγάλο φιλανθρωπικό έργο το οποίο θα συνεχίσει τώρα στο υπόλοιπο της καριέρας του. Ο Gates υπήρξε CEO της Microsoft μέχρι και τις αρχές του 2000 όταν έδωσε τη θέση του στον Steve Ballmer μένοντας στο παρασκήνιο αλλά σε συμβουλευτική θέση εντός της εταιρίας.
Ταυτόχρονα με τη Microsoft ο Bill Gates συμμετέχει μαζί με τη σύζυγό του, Melinda Gates στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill & Melinda Gates και όπως έγινε γνωστό, θα συνεχίσει την ασχολία του με το ίδρυμα στη μετά-Microsoft εποχή με την απόλυτη στήριξη των παλιών συναδέλφων του όπως ο τωρινός CEO της Microsoft Satya Nadella:
"It’s been a tremendous honor and privilege to have worked with and learned from Bill over the years. Bill founded our company with a belief in the democratizing force of software and a passion to solve society’s most pressing challenges. And Microsoft and the world are better for it."

Δεν υπάρχουν σχόλια