ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Cosmo Communicator: Ήρθε η εποχή της επιστροφής των συσκευών PDA;

Το ερώτημα αυτό προκύπτει από την επίσημη παρουσίαση του Cosmo Communicator, μίας συσκευής που μας πηγαίνει στην εποχή πριν από το μοντέρνο smartphone.
To Cosmo Communicator είναι το δημιούργημα της Planet Computers και θεωρείται ως η δεύτερη προσπάθειά της να αναβιώσει το Psion Series 5. Πρόκειται για ένα smartphone το οποίο διαθέτει και φυσικό πληκτρολόγιο εκτός από την οθόνη αφής. Το αποτέλεσμα είναι μία συσκευή με μεγαλύτερο πάχος από εκείνο που έχει συνηθίσει κανείς από ένα μοντέρνο smarptphone, ενώ αυξημένο είναι και το συνολικό βάρος στα 326 γραμμάρια.
Όταν είναι κλειστό το smartphone υπάρχει στο πάνω μέρος μία μικρή οθόνη αφής για να το χειρίζεται κανείς χωρίς να είναι ανάγκη να το ανοίξει. Η οθόνη αυτή έχει διαγώνιο 1.91 ιντσών και είναι τεχνολογίας AMOLED. Στο πάνω μέρος υπάρχει και μία κάμερα 24 Megapixel. Η κεντρική οθόνη έχει διαγώνιο 5.9 ιντσών με ανάλυση 2160×1080 pixels, η οποία λειτουργεί κατά κύριο λόγο σε landscape διαμόρφωση προκειμένου να μπορεί κανείς να τη χειριστεί σε συνδυασμό με το πληκτρολόγιο.
Το λειτουργικό σύστημα της συσκευής είναι το Android 9, ενώ υπάρχει και ένα πλήθος εφαρμογών που λειτουργούν με όρους παραγωγικότητας για τον κάτοχό του. Στην εσωτερική μνήμη της συσκευής μπορεί να βρει κανείς Word, Excel, Skype προεγκατεστημένα, ενώ το Agenda είναι μία εφαρμογή που θυμίζει μία από τις αγαπημένες εφαρμογές των Psion Series 5, με σκοπό να βοηθήσει στην οργάνωση της επαγγελματικής καθημερινότητας του κατόχου του.
Στο εσωτερικό του το Cosmo Communicator έχει επεξεργαστή MediaTek Helio P70, με μνήμη RAM 6 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στα 128 GB. Για να γίνει κατανοητός ο πλούτος των προεγκατεστημένων εφαρμογών της συσκευής, αξίζει να σημειωθεί ότι τα 13 GB της εσωτερικής μνήμης είναι γεμάτα με εφαρμογές και άλλα προγράμματα.

Το Cosmo Communicator υποστηρίζει το Debian Linux, επομένως εάν το συνδέσει κανείς με μία μεγαλύτερη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένας κανονικός υπολογιστής. Η μπαταρία του έχει συνολική χωρητικότητα 4220 mAh. Δεν πρόκειται να το δούμε στη χώρα μας, αλλά αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση στον κόσμο των smartphones.

Δεν υπάρχουν σχόλια